Ισχύουν τα σενάρια πώλησης της Viator από την TripAdvisor; Τι απαντά ο πρόεδρος της Viator

30 Oct 2020, 13:29 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Ισχύουν τα σενάρια πώλησης της Viator από την TripAdvisor; Τι απαντά ο πρόεδρος της Viator

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Απομακρύνεται το σενάριο πώλησης της Viator από την Tripadvisor, που είχε πυροδοτηθεί από την ανακοίνωση της δεύτερης ότι το brand ξεναγήσεων και δραστηριοτήτων θα λειτουργούσε ανεξάρτητα τον Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Viator, Ben Drew, πιστεύω ότι ο κόσμος ερμήνευσε τις αλλαγές αυτές με πολύ φαντασία, όμως η πραγματικότητα εσωτερικά είναι εντελώς διαφορετική. 

Θέλαμε να διαχωρίσουμε τις ομάδες επιχειρήσεων σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιστρέψουμε και στις 2 πλευρές να επιτύχουν καθεμία τους διαφορετικούς αλλά συνδεδεμένους επιχειρησιακούς στόχους τους, όπως είπε. Εξήγησε δε ότι δεν πρόκειται για προετοιμασία ή πρελούδιο πώλησης.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Tripadvisor είχε δηλώσει ότι η Viator θα λειτουργούσε ανεξάρτητα από το τμήμα Tripadvisor Experiences, με δικό της μάρκετινγκ, προϊόν και ομάδες. Ο κ. Drew, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος επιχειρησιακής ανάπτυξης και στρατηγικής για τις ενοικιάσεις και τα αξιοθέατα, ορίστηκε πρόεδρος της Viator.

Παράλληλα, ο κ. Dermot Halpin, που ήταν πρόεδρος εμπειριών και ενοικιάσεων, εγκατέλειψε την εταιρία.

Ο ιδρυτής της Viator, Rod Cuthbert, είχε δηλώσει δε την ανησυχία του σχετικά με την αδιαφορία της Tripadvisor για το brand, από τη στιγμή της εξαγοράς της το 2014.

Σήμερα, ο κ. Drew υπογραμμίζει ότι η στρατηγική επιτρέπει στη Viator να επικεντρώνεται στην ταχύτητα και στην υλοποίηση των σωστών βημάτων, παρά στη σύνδεσή της με την Tripadvisor.

Η Viator, είπε, έχει τη δική της αποστολή, που είναι η επίλυση προβλημάτων στις εμπειρίες ΟΤΑ και η μετατροπή της στο μεγαλύτερο ΟΤΑ στη βιομηχανία εμπειριών. 

Όσον αφορά τις πωλήσεις, ο κ. Drew είπε ότι η Viator καταγράφει αύξηση στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, με το ποσοστό των κρατήσεων τελευταίας στιγμής στη Viator και τους συνεργάτες της όπως η Tripadvisor να παρουσιάζει αύξηση 38%.

Παρατηρείται επίσης αύξηση των κρατήσεων σε δραστηριότητες κοντά στο σπίτι, με το ποσοστό των κρατήσεων για αποστάσεις εντός 500 μιλίων από το σπίτι να διπλασιάζονται, ενώ αύξηση σημειώνουν και οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα