Γερμανία: Χειροτερεύουν οι πωλήσεις στα τουριστικά γραφεία

20 Oct 2020, 13:00 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Χειροτερεύουν οι πωλήσεις στα τουριστικά γραφεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Απαισιοδοξία επικρατεί στα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας για τις κρατήσεις τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το δείκτη κλίματος τουριστικών πωλήσεων της εταιρίας συμβούλων Dr. Fried & Partner.

Κανένα από τα τουριστικά γραφεία που μετείχαν στην έρευνα δεν αξιολόγησε την τρέχουσα κατάσταση καλή, όσον αφορά τη διανομή ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Η σημερινή κατάσταση αξιολογείται ως χειρότερη σε σχέση με του προηγούμενου μήνα. Το 98% αξιολογεί την κατάσταση πωλήσεων ταξιδιωτικών υπηρεσιών ως κακή (έναντι 97% τον προηγούμενο μήνα) και μόλις το 2% ως ικανοποιητική (έναντι 3%).

Οι εκτιμήσεις πωλήσεων των ταξιδιωτικών γραφείων για τους τελευταίους 2 έως 3 μήνες έναντι της προηγούμενης χρονιάς, βρίσκονται στο ίδιο χαμηλό επίπεδο του προηγούμενου μήνα. Το 96% των τουριστικών γραφείων ανέφεραν ότι οι πωλήσεις ταξιδιωτικών υπηρεσιών έχουν μειωθεί και μετά από μια μικρή ανοδική τάση το καλοκαίρι, το φθινόπωρο φέρνει στην επιφάνεια μια ακόμα πιο δεινή εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης.

Πολύ προσεκτική αισιοδοξία καταγράφεται στη μελλοντική εξέλιξη της ζήτησης. Μόλις το 2% των τουριστικών γραφείων αναμένουν ότι η ζήτηση θα αυξηθεί μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο έναντι της περασμένης χρονιάς. Αντίθετα, το 93% αναμένει μείωση της ζήτησης.

Επιπλέον, το 91% βλέπει μειωμένα έσοδα το ερχόμενο εξάμηνο, έναντι 86% τον προηγούμενο μήνα. Εν όψει του χειμώνα και του νέου κύματος της πανδημίας, η πλειονότητα των τουριστικών γραφείων παραμένει προβληματισμένη για το μέλλον και περιμένει χειρότερες επιδόσεις.

Στην έρευνα Οκτωβρίου μετείχαν 129 τουριστικά γραφεία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα