QTA: 10% προμήθεια από την πρώτη κράτηση ζητούν τα τουριστικά γραφεία

01 Sep 2020, 15:16 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

QTA: 10% προμήθεια από την πρώτη κράτηση ζητούν τα τουριστικά γραφεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προμήθεια 10% από την πρώτη κράτηση, μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκπαίδευση μέσω επιτροπών συμβούλων και αποζημίωση πληρωμών για ακυρωμένα ταξίδια, επιθυμούν τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η συμμαχία ταξιδιωτικών γραφείων QTA της Γερμανίας σε συνεργαζόμενα μέλη της.

Η βασική προμήθεια του 10% αποτελεί διαχρονικό αίτημα της συμμαχίας και επετεύχθη στη συμφωνία της QTA με την TUI που ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες. Επιδιώκεται δηλαδή να ξεπεραστεί το μοντέλο των ελάχιστων πωλήσεων και να καταβάλλεται προμήθεια από την πρώτη κράτηση.

Οι αποζημιώσεις για δωρεάν ακυρώσεις είναι επίσης σημαντικές για τα τουριστικά γραφεία, μετά από μια περίοδο μηδενικών εσόδων ενώ το τμήμα πωλήσεων της QTA ζητεί από τους τουρ οπερέιτορ να θέτουν τα μοντέλα αποζημίωσής τους τουλάχιστον 2 χρόνια πριν ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια προγραμματισμού για τα τουριστικά γραφεία.

Η προμήθεια αυτή θα πρέπει να μεταφέρεται με την κράτηση ή το αργότερο μετά την πρώτη πληρωμή των πελατών. Επιπλέον, σύμφωνα με την QTA, τα τουριστικά γραφεία ζητούν καλύτερα κόνσεπτ εκπαίδευσης και μεγαλύτερη συμμετοχή τους σε αυτά μέσω επιτροπών συμβούλων ή τραπεζών ιδεών. 

Ο πρόεδρος της QTA, Thomas Bösl, τονίζει ότι τα τουριστικά γραφεία θα πρέπει να προετοιμαστούν σήμερα για την επανεκκίνηση, να μην αψηφίσουν την ψηφιοποίηση και να επικοινωνούν ενεργητικά με τους πελάτες τους. Καλέστε τους πελάτες σας, βελτιώστε τα στοιχεία πελατών και παρουσιάστε τις υπηρεσίες και την προστιθέμενη αξία σας, συμβουλεύει.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα