Γερμανία: Σε καθεστώς πτώχευσης η αλυσίδα τουριστικών γραφείων STA Travel

28 Aug 2020, 14:10 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Σε καθεστώς πτώχευσης η αλυσίδα τουριστικών γραφείων STA Travel

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά την κατάρρευση της μητρικής εταιρίας στην Ελβετία και των θυγατρικών της στην Ευρώπη, το γερμανικό σκέλος της STA Travel τίθεται σε καθεστώς πτώχευσης.

Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχε αύξηση των κρατήσεων, οι επιπτώσεις του κορωνοϊού οδήγησαν τη γερμανική αλυσίδα τουριστικών γραφείων, με 32 υποκαταστήματα σε μεγάλα αστικά κέντρα, στην πτώχευση.

Η διοίκηση της εταιρίας έκανε τη σχετική αίτηση στο δικαστήριο της Φρανκφούρτης στις 27 Αυγούστου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της STA, ώστε να γίνει αναδιάρθρωση.

Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε τη διαδικασία αυτή προκειμένου να ανασυνθέσουμε το γερμανικό σκέλος της STA Travel με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προετοιμασμένη για τους επόμενους μήνες και να μπορεί να αντιπροσωπευθεί καλύτερα στην αγορά, μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Για αυτό θα διατηρηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων.

Η αλυσίδα STA της Αυστρίας κήρυξε επίσης πτώχευση.

Η STA Travel Group αποτελεί τμήμα της Diethelm Keller Travel Holding της Ελβετία και ετησίως διαχειρίζεται τις κρατήσεις 2 εκατ. ταξιδιωτών, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα