Γερμανία: Λουκέτο σε ιστορική αλυσίδα τουριστικών γραφείων

31 Jul 2020, 11:55 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Λουκέτο σε ιστορική αλυσίδα τουριστικών γραφείων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H ιστορική αλυσίδα τουριστικών γραφείων στο Κίελο της Γερμανίας, Fahrenkrog, που λειτουργεί από το 1953, έκανε αίτηση πτώχευσης, όμως οι ταξιδιώτες δεν επηρεάζονται προς το παρόν από αυτή την εξέλιξη.

Πάνω από 70 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας της απόφασης της εταιρίας, η οποία προστίθεται στον αυξανόμενο κατάλογο όσων αναγκάζονται να μπουν σε καθεστώς πτώχευσης εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στη ζήτηση για ταξίδια.

Η νομική εταιρία Reimer Rechtsanwälte ορίστηκε διαχειρίστρια της αφερεγγυότητας.

Οι πελάτες της Fahrenkrog με κρατήσεις και εξοφλημένα ποσά για ταξίδια δεν επηρεάζονται, σύμφωνα με την εταιρία, και θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα ταξίδια τους. Οι μισθοί των εργαζομένων καλύπτονται από το Ομοσπονδιακό ταμείο πτωχεύσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η διαχειρίστρια εταιρία εξετάζει την οικονομική κατάσταση διερευνώντας προοπτικές αναδιάρθρωσης. Όπως αναφέρει, η πτώση των πωλήσεων δε μπορούσε να αντισταθμιστεί από τα προγράμματα-γέφυρα της κυβέρνησης και ξεκίνησαν αμέσως προγράμματα μείωσης κόστους.

Οι προοπτικές για μελλοντική λειτουργία της εταιρίας και στα 6 σκέλη της στις περιοχές Kiel, Lübeck, Heikendorf, Kronshagen και Timmendorfer Strand, κρίνονται ελπιδοφόρες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα