Τουριστικά γραφεία Γερμανίας: Τι δείχνει το γενικό κλίμα κρατήσεων για το 2020

21 Jul 2020, 12:59 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουριστικά γραφεία Γερμανίας: Τι δείχνει το γενικό κλίμα κρατήσεων για το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συγκρατημένη εμπιστοσύνη στα ταξίδια καταγράφουν τα ταξιδιωτικά γραφεία της Γερμανίας στους πελάτες τους, όπως προκύπτει από το δείκτη κλίματος πωλήσεων του Ιουλίου που συνέταξε η Dr. Fried & Partner.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των τουριστικών γραφείων για τα επίπεδα πωλήσεων βρίσκονται πολύ πιο χαμηλά από του περασμένου έτους.

Όσον αφορά την τρέχουσα συγκυρία, κανένα τουριστικό γραφείο που συμμετείχε στην έρευνα δεν αξιολόγησε τις τρέχουσες πωλήσεων ταξιδιωτικών υπηρεσιών, από τον Απρίλιο και μετά, καλές, ακόμη και τον Ιούλιο. 

Άλλωστε, μόλις το 4% των ταξιδιωτικών γραφείων αξιολογούν την τρέχουσα κατάσταση ως ικανοποιητική.

Έναντι της περυσινής χρονιάς, οι πωλήσεις ταξιδιωτικών υπηρεσιών έχουν μειωθεί σημαντικά το τελευταίο τρίμηνο. Το 96% των τουριστικών πρακτόρων ανέφεραν ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν. Όμως, το αντίστοιχο ποσοστό τους τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 99%. Το 4% βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα.

Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, η καλοκαιρινή σεζόν και η επιθυμία για ταξίδια εξασφαλίζουν μία μικρή μόνο ανάσα για τα τουριστικά γραφεία, όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση στις πωλήσεις. 

Το ερχόμενο εξάμηνο, μόλις το 2% και μόνο οι μισοί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, περιμένουν αύξηση της ζήτησης. Το 5% προσδοκά ότι η ζήτηση θα παραμείνει σταθερή έναντι της περυσινής χρονιάς. Η πλειονότητα όμως, το 93%, παραμένει προβληματισμένη και υποθέτει ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να είναι πτωτική.

Στην έρευνα του Ιουλίου, μετείχαν 116 τουριστικά γραφεία της Γερμανίας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα