Τουρκία: Τουριστικά γραφεία πιέζουν να ανοίξει η Τουρκία για τους Γερμανούς τουρίστες

11 Jun 2020, 12:09 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρκία: Τουριστικά γραφεία πιέζουν να ανοίξει η Τουρκία για τους Γερμανούς τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To δίκτυο τουριστικών γραφείων Coop TRR διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τους προορισμούς στους οποίους επιτρέπονται τα ταξίδια των Γερμανών αυτό το καλοκαίρι.

Ο διευθυντής του δικτύου, Cumhur Sefer εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις αίρονται για χώρες της ΕΕ όμως διατυπώνει την έκπληξή του σχετικά με το σκεπτικό που οδήγησε στον αποκλεισμό της Τουρκίας ως προορισμού των Γερμανών τουριστών, καθώς είναι ένας από τους αγαπημένους τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Sefer οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν περιοριστεί σημαντικά στην Τουρκία λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και η κατάσταση δεν είναι συγκρίσιμη με της Ιταλίας ή της Ισπανίας, όπου τα ταξίδια επιτρέπονται για τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταξιδιωτική προειδοποίηση αναιρεί τις ταξιδιωτικές επιθυμίες πολλών Γερμανών καθώς κάθε χρόνο 3,5 εκατ. Τούρκοι ζουν στη Γερμανία και πετούν συχνά πίσω στη χώρα τους. Πρόκειται για μια βασική ανάγκη που αναιρείται για αυτούς τους ανθρώπους, είπε.

Ο κ. Sefer δήλωσε επίσης ότι περίπου 1.000 ταξιδιωτικά γραφεία με τουρκικές ρίζες στη Γερμανία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Με το άνοιγμα στην Τουρκία, αυτά τα τουριστικά γραφεία και οι οργανωτές θα μπορούσαν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Το Coop TRR καλεί δε τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας να δώσουν τη δυνατότητα για ίση αντιμετώπιση της Τουρκίας ως ταξιδιωτικούς προορισμού, το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν γίνουν ενέργειες μέχρι τις 12 Ιουνίου, είπε ο κ. Sefer, το Coop TRR θα ενεργοποιήσει το δίκτυό του στη Γερμανία και την Τουρκία ώστε να πιέσει και τις δύο κυβερνήσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται διαδηλώσεις και καμπάνιες στα social media.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα