Γερμανία: Ο τουρισμός στο πακέτο-γέφυρα για τις ΜμΕ – Ποιες ενισχύσεις προβλέπονται

04 Jun 2020, 15:39 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Γερμανία: Ο τουρισμός στο πακέτο-γέφυρα για τις ΜμΕ – Ποιες ενισχύσεις προβλέπονται

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας στη μάχη τους να βγουν από την κρίση του κορωνοϊού, στις οποίες περιλαμβάνονται τα τουριστικά γραφεία και μικρομεσαίοι τουρ οπερέιτορ.

Οι ενισχύσεις-γέφυρα, οι οποίες θα ξεκινήσουν να χορηγούνται από τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, θα καλύψουν έως το 80% του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, ωστόσο πολλές λεπτομέρειες παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Οι εταιρίες που μπορούν να αιτηθούν ενισχύσεων είναι όσες επλήγησαν σε επίπεδο πωλήσεων τουλάχιστον κατά 60% από την κρίση του κορωνοϊού από τον Απρίλιο έως το Μάιο του 2020, σε σύγκριση με τις πωλήσεις την ίδια περίοδο του 2019 και όσες θα καταγράψουν μείωση πωλήσεων τουλάχιστον κατά 50% από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2020.

Για τις εταιρίες με πτώση άνω του 70%, θα μπορεί να καλυφθεί έως το 80% του λειτουργικού κόστους. Εάν η μείωση πωλήσεων είναι μικρότερη από το 70% αλλά άνω του 50%, θα καλυφθεί το 50% του λειτουργικού κόστους.

Η Γερμανική κυβέρνηση είπε ότι το πρόγραμμα-γέφυρα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των κλάδων που επηρεάστηκαν περισσότερο και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα ταξιδιωτικά γραφεία. Από αυτό προκύπτει ότι ενδέχεται να υπάρξει περαιτέρω οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, για παράδειγμα με μια ευρεία ερμηνεία του όρου «λειτουργικό κόστος».

Επιπλέον, το πακέτο ενισχύσεων προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό από 1η Ιουλίου, από 19% σε 16% και αντίστοιχη μείωση του χαμηλού ΦΠΑ από 7% στο 5%.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα