Επιστολή: Σε απόγνωση τα μικρά τουριστικά γραφεία, που έφερναν υψηλού επιπέδου τουρισμό

04 Jun 2020, 12:24 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Επιστολή: Σε απόγνωση τα μικρά τουριστικά γραφεία, που έφερναν υψηλού επιπέδου τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται τα μικρά τουριστικά γραφεία, που ειδικεύονται στον εισερχόμενο τουρισμό υψηλού οικονομικού επιπέδου από διάφορες ξένες αγορές. Τα προβλήματα περιγράφει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου της Αθήνας, που έστειλε στο Tornos News, την ακόλουθη επιστολή:

Όλοι μιλάνε για Τουρισμό, για καταλύματα, εστίαση και καταστήματα. Όμως από πού και ποιος φέρνει Τουρισμό; ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλά για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων με εισερχόμενο τουρισμό. Ιδίως τα μικρά, που παλεύουν ασταμάτητα, και έχουν κίνηση από την Άπω – Ανατολή, Ιταλία και Ισπανία.

Όπως τα γραφεία που ειδικεύονται σε γκρουπ και incentives από μακρινές αγορές, την Ινδία, το Βιετνάμ, την Ταϊβάν, την Ινδονησία και είχαν τις πρώτες ακυρώσεις από τις αρχές Ιανουαρίου λόγω κορωνοϊού. Τα γραφεία αυτά, από τις αρχές του φθινοπώρου έχουν επενδύσει (ακόμη και με προσωπικά κεφάλαια) την περιουσία τους σε διαφημίσεις και συμφωνίες με ξενοδοχεία και με πρακτορεία του εξωτερικού.

Σε τι να αντισταθμίσουν το € 800 τα τουριστικά γραφεία, τα οποία έγιναν 745 ευρώ (μετά την αφαίρεση προμήθειας της τράπεζας); Στα έξοδα για ύδρευση, ΔΕΗ, μισθοδοσία, ΙΚΑ και εφορία, … προσωπικά και οικογενειακά έξοδα;

Δυστυχώς ζούμε από αυτό το επάγγελμα την οικογένειά μας.

Ο κλάδος των μικρών τουριστικών γραφείων χρειάζεται επιδότηση για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Σε τι θα ωφελεί η προώθηση του αθηναϊκού τουρισμού; Σε μεμονωμένες κρατήσεις με Booking (ή κάποιας άλλης πλατφόρμας με τιμές πιο κάτω από το κόστος);

Μόνο με κρατήσεις γκρουπ μπορεί να λειτουργεί ο τουρισμός της Ελλάδας.

Αλλά ΟΧΙ με Tour Operator (τύπου TUI – τύπου Σουπερμάρκετ), αλλά με γραφεία, τα οποία φέρνουν ταξιδιώτες με καλές τιμές.

Συν το ότι αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα: Λόγω του ότι από το τέλος του 2019 έχουμε επενδύσει στην επόμενη χρονιά, δεν υπάρχουν κεφάλαια και π.χ. είναι σε εκκρεμότητα το ΙΚΑ κτλ.

Ακόμα και να είχαμε κάποιες κρατήσεις, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτές, διότι δεν μπορούμε να δεχτούμε εμβάσματα του εξωτερικού στον εταιρικό λογαριασμό λόγω δέσμευσης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα