Γερμανία: Προς εξαφάνιση τα παραδοσιακά τ. γραφεία χωρίς κρατική στήριξη

22 Apr 2020, 12:04 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Προς εξαφάνιση τα παραδοσιακά τ. γραφεία χωρίς κρατική στήριξη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χωρίς πακέτο διάσωσης, απειλείται η βιωσιμότητα του συνόλου του κλάδου τουριστικών γραφείων, και υπάρχει ο κίνδυνος σύντομα οι ταξιδιώτες να μην έχουν την επιλογή να απευθυνθούν σε φυσικά σημεία επαφής τουριστικών γραφείων για να ρωτούν σχετικά με τα ταξίδια τους.

Αυτό επισημαίνουν σε ανοικτή επιστολή τους προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και το ομοσπονδιακό νομοθετικό σώμα Μπούντεσταγκ 20 εκπρόσωποι αλυσίδων τουριστικών γραφείων, ζητώντας άμεση βοήθεια για την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Εξαιτίας του συνδυασμού έλλειψης νέων επιχειρήσεων, κατάρρευσης παλαιών, ανεπίλυτων νομικών ζητημάτων και αβεβαιότητας για το μέλλον, η κρίση του κορωνοϊού επηρεάζει τις ταξιδιωτικές πωλήσεις σημαντικά περισσότερο σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες. Γι’ αυτό τα ταξιδιωτικά γραφεία χρειάζονται το δικό τους μοντέλο διάσωσης που θα υπερβαίνει τα γενικά μέτρα ασφαλείας. 

Τα καταστήματα ταξιδιωτικών γραφείων που συντηρούν περί τις 100.000 θέσεις εργασίας βρίσκονται προς το παρόν στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των Γερμανών που αναζητούν συμβουλές για τις κρατήσεις ταξιδίων και πτήσεων, επισημαίνεται στην επιστολή.

Ωστόσο, βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας, τα κέντρα αυτά κινδυνεύουν να αδειάσουν και απειλείται η ίδια η βιωσιμότητά τους.

Την επιστολή συνυπογράφουν ηχηρά ονόματα από τον χώρο των ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας: Alltours Reisecenter, Best Reisen, Derpart, Deutscher Reisering, Erfa 2000 Touristik, First Reisebüro, Lufthansa City Center, Reiseland, Schmetterling, Tourcontact, TSS και TUI Reisecenter (franchise).

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα