Πτώχευσε ο on line πράκτορας Amoma, κύριος πελάτης της Hotelbeds

18 Sep 2019, 17:26 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Πτώχευσε ο on line πράκτορας Amoma, κύριος πελάτης της Hotelbeds

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε παύση συναλλαγών προχώρησε στις 13 Σεπτεμβρίου ο on line ταξιδιωτικός πράκτορας Amoma, με έδρα τη Γενεύη και παρουσία σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Ο Amoma εισήλθε στην αγορά το 2013 με μια επιθετική πολιτική χαμηλών τιμών, χάρη στην οποία επέτυχε μεγάλη ανάπτυξη, φτάνοντας σε κύκλο εργασιών 500 εκατ. ευρώ το 2017. Ο Amoma ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της Hotelbeds στον κόσμο.

Ο on line πράκτορας στην ιστοσελίδα του κατηγορεί τις μεγάλες πλατφόρμες ξενοδοχειακών κρατήσεων για αθέμιτες πρακτικές, τονίζοντας ότι κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά, σε βάρος των τελικών καταναλωτών. Οι φορείς αυτοί, όπως τονίζει, επιβάλλουν μονομερώς μη βιώσιμους οικονομικούς όρους για τους μικρότερους ΟΤΑ, όπως ο Amoma, που δουλεύουν "με δίκαιες τιμές προς όφελος των πελατών".

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, ωστόσο, η τοποθέτηση της Amoma στις μηχανές αναζήτησης με τιμές πολύ χαμηλότερες από εκείνες του ανταγωνισμού έσπειρε τη δυσπιστία μεταξύ των ξενοδόχων, καθώς αρκετές φορές οι τιμές ήταν φτηνότερες και τις από online τιμές κράτησης των ξενοδοχείων. Γι αυτό σε ισπανικό σάιτ γράφτηκε ότι η είδηση της πτώχευσης του Amoma θα χαροποιήσει τους ξενοδόχους.

Ιδρυτές του Amoma είναι ο Nicolas Artrhur και ο Yann Arthur, με εμπειρία στην τεχνολογία.

Οι ανταγωνιστές του Amoma επεσήμαναν ότι ένα από τα πλεονεκτήματά τους είναι η χαμηλή φορολογία στην Ελβετία, που τους επέτρεπε να προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές. Εκτός από την Ελβετία, η Amoma έχει γραφεία στη Βαρκελώνη και τη Νίκαια.

Στην ιστοσελίδα του, ο Amoma υπερηφανεύονταν ότι εργάζεται και στις 5 ηπείρους, προσφέροντας 300.000 καταλύματα στους πελάτες του, από ξενώνες έως ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Μάλιστα, η πελατεία του έφτασε τα 2 εκατομμύρια το 2018.

Ανακοινώνοντας την παύση συναλλαγών, ο Amoma υπογραμμίζει ότι η συγκεντρωση της αγοράς από τους μεγάλους θέτει εκτός τα περισσότερα μικρότερα on line ταξιδιωτικά πρακτορεία. Αναφέρει, επίσης, ότι σε διάφορες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ διεξάγονται έρευνες για τις ολιγοπωλιακές συνθήκες, που διαμορφώνονται στην αγορά.

Αυτές οι εμπορικές πρακτικές καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση των δραστηριοτήτων μας, καταλήγει η ενημέρωση, που δίνει στην ιστοσελίδα του. Συνεπώς, λυπούμαστε που πρέπει να σας ενημερώσουμε για την παύση των δραστηριοτήτων μας, με άμεση ισχύ.

Σε όσους έχουν κλείσει δωμάτιο μέσω της ιστοσελίδας του, τους παραπέμπει να επικοινωνήσουν με τα ξενοδοχεία της κράτησης ή με την εταιρεία στην οποία πλήρωσαν και όπου έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα