Έρευνα: Φθηνότερες οι διακοπές μέσω ταξιδιωτικού γραφείου από το διαδίκτυο

05 Apr 2019, 11:44 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Έρευνα: Φθηνότερες οι διακοπές μέσω ταξιδιωτικού γραφείου από το διαδίκτυο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έρευνα της πλατφόρμας τεχνολογίας Chip ανατρέπει την αντίληψη ότι οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από διαδικτυακές σελίδες είναι φθηνότερες από τις αντίστοιχες που προσφέρουν τα τουριστικά γραφεία.

Η πλατφόρμα συνέκρινε διαδικτυακές προσφορές και τις αντίστοιχες που προσφέρονται από τουριστικά γραφεία.

Κατά τη διαδικασία της έρευνας, έγινε επίσκεψη από πελάτες σε 10 τουριστικά γραφεία του Μονάχου (των DER, Alltours Reisecenter, Thomas Cook, Karstadt και First), και στη συνέχεια εξετάσθηκαν οι αντίστοιχες προσφορές στο διαδίκτυο, σε πλατφόρμες όπως για παράδειγμα οι Holiday Guru ή Check 24.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι πελάτες πετυχαίνουν τις ίδιες ταξιδιωτικές προσφορές τόσο στα τουριστικά γραφεία όσο και στο διαδίκτυο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε οτι στα φυσικά καταστήματα προσφέρεται η δυνατότητα αναβάθμισης, και, σε πολλές περιπτώσεις, με καλύτερους όρους.

Η Chip επισημαίνει οτι τα τουριστικά γραφεία προσφέρουν υπηρεσίες βάσει της εμπειρίας τους, σημαντικών πληροφοριών για το προγραμματισμένο ταξίδια και προτείνουν ευνοϊκές εναλλακτικές επιλογές. Στο διαδίκτυο, αντίθετα, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα γρήγορης σύγκρισης τιμών, τα επίπεδά τους δεν ήταν χαμηλότερα με αυτά των τουριστικών γραφείων. 

Μάλιστα, όπως έδειξε η έρευνα, κατά την κράτηση ταξιδιωτικής προσφοράς στο διαδίκτυο μέσω εφαρμογής, οι καταναλωτές χρειάστηκε να δαπανήσουν 50 έως 60 ευρώ περισσότερα κατά μέσο όρο, για την πραγματοποίηση του ίδιου ταξιδίου. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα