Απάτη 43.000 ευρώ από ταξιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα

04 Dec 2018, 15:00 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Απάτη 43.000 ευρώ από ταξιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε 52 ανεβαίνουν οι περιπτώσεις εξαπάτησης ταξιδιωτών από τουριστικό γραφείο της Αθήνας, οι οποίες εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές, με το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν οι ιδιοκτήτες του γραφείου να υπερβαίνει τις 43.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στις 7 Νοεμβρίου του 2018, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας συνέλαβαν ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου (αλλοδαπή και ημεδαπός), οι οποίοι, όπως προέκυψε από την έρευνα, εξαπατούσαν συστηματικά και αποσπούσαν χρήματα από πελάτες τους για ταξίδια, τα οποία τελικά δεν πραγματοποιούντο με διάφορες προφάσεις. Μέχρι τότε είχαν εξιχνιαστεί 39 περιπτώσεις απάτης, για το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, με όφελος για τους δράστες ύψους 36.000 ευρώ.

Για να προσελκύσουν τα θύματά τους διαφήμιζαν μέσω διαδικτύου, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, εκδρομές και ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια και αφού οι ενδιαφερόμενοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους, συμφωνούσαν να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 60 έως 4.700 ευρώ. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο πειστικοί καταρτούσαν και τους απέδιδαν έγγραφα, με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού Γραφείου, τα οποία κατείχαν θέση είτε αποδεικτικού της χρηματικής καταβολής, είτε κάρτας επιβίβασης για τις μετακινήσεις τους, είτε ταξιδιωτικού κουπονιού προπληρωμένων υπηρεσιών. Λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση των υποτιθέμενων ταξιδιών, οι δράστες προφασιζόμενοι διάφορους λόγους, ενημέρωναν τα θύματα ότι το ταξίδι τους ακυρώθηκε.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα