Virtuoso: Τα ελληνικά νησιά στις 5 κορυφαίες επιλογές στον κόσμο για πολυτελή κρουαζιέρα το 2019

30 Oct 2018, 16:29 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Virtuoso: Τα ελληνικά νησιά στις 5 κορυφαίες επιλογές στον κόσμο για πολυτελή κρουαζιέρα το 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στους 5 κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας για το 2019 σύμφωνα με τις πιο καυτές τάσεις στα παγκόσμια ταξίδια πολυτελείας και περιπέτειας, όπως παρουσιάζονται σε έρευνα του μεγαλύτερου αμερικανικού δικτύου πολυτελών διακοπών, Virtuoso, βάσει στοιχείων που προέρχονται από 1.071 ταξιδιωτικούς συμβούλους-συνεργάτες του σε 50 χώρες.

Παράλληλα, η Μεσόγειος είναι ο κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας του 2019, όπως προκύπτει από την έρευνα «Luxe Report» και η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τις κρουαζιέρες ποταμού στην Ευρώπη (2η θέση), την Αλάσκα (3η θέση) και την Καραϊβική (4η θέση).

Από την έρευνα της Virtuoso για τις κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2019, σε παγκόσμια κλίμακα, προκύπτουν επίσης τα εξής:

Κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις | Διακοπές ταξιδιωτών από διαφορετικές γενιές, ταξίδια περιπέτειας, κρουαζιέρα ποταμού, πολυτελείς κρουαζιέρες και επετειακά ταξίδια.

Κορυφαίοι ανερχόμενοι προορισμοί | Ιαπωνία, Κροατία, Ισλανδία, Πορτογαλία και Αίγυπτος.

Κορυφαίοι προορισμοί | Ιταλία, Γαλλία, Ν. Αφρική, ΗΠΑ, Ισλανδία.

Κορυφαίοι προορισμοί περιπέτειας | Ν. Αφρική, Ισλανδία, Ν. Ζηλανδία, Γκαλαπάγκος, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα.

Κορυφαίοι προορισμοί για τους Millennial | Ιταλία, Ταϋλάνδη, Ισλανδία, Ν. Αφρική, Αυστραλία

Κορυφαίες πόλεις | Παρίσι, Ρώμη και Ν. Υόρκη, Κέιπ Τάουν, Λονδίνο, Τόκιο

Κορυφαίοι προορισμοί για οικογενειακά ταξίδια | Ιταλία, Μεξικό, Χαβάη, Ορλάντο, Αγγλία

Κορυφαίοι γαμήλιοι προορισμοί | Ιταλία, Μαλδίβες, Γαλλική Πολυνησία, Μάουι, Γαλλία.

Κορυφαία κίνητρα για ταξίδια | Εξερεύνηση νέων προορισμών, η εκπλήρωση ονειρικών ταξιδίων, η αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών, η ξεκούραση και ο χρόνος με αγαπημένα πρόσωπα.

Η έρευνα έδειξε ότι τα ταξίδια το 2019 θα είναι εξαιρετικά εξατομικευμένη υπόθεση και θα εμπνέονται από την επιθυμία για απόκτηση εμπειριών σε νέους προορισμούς και με ασυνήθιστους τρόπους. Από τον αριθμό θέσης στην πτήση και τον αριθμό δωματίου στο ξενοδοχείο μέχρι την ενοικίαση συγκεκριμένου τύπου οχήματος, οι ταξιδιώτες δείχνουν να ζητούν προσωποποιημένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, ζητώντας εκ των προτέρων προγραμματισμό για τα γεύματα και τις δραστηριότητες των διακοπών. Αναζητούν όχι απλώς κράτηση σε εστιατόριο, αλλά συγκεκριμένο τραπέζι καθώς και κρασί που θα συνοδεύει το γεύμα. Ζητούν από τα τουριστικά γραφεία ακόμα και ραντεβού στο κομμωτήριο, για μασάζ ή τατουάζ.

Η έρευνα της Virtuoso εντόπισε 5 μεγάλες τάσεις που θα διαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα ταξιδέψουν στον κόσμο οι ταξιδιώτες πολυτελείας το 2019...

-Κίνητρο | Η επίδραση των social media είναι αναμφισβήτητη, καθώς οδηγούν τους ταξιδιώτες σε εντυπωσιακά τοπία τα οποία αποτυπώνουν σε φωτογραφίες. Οι ταξιδιώτες ζητούν χρόνο φωτογράφισης ώστε να δημιουργούν περιεχόμενο στο Instagram. Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι της Virtuoso οργανώνουν θεματικές φωτογραφίσεις που αντιπροσωπεύουν τον προορισμό.

-Μεταφορές | Οι ταξιδιώτες προτιμούν business και first-class καμπίνες. Μετά την προσγείωση, αυξάνεται η ζήτηση για υπηρεσίες VIP στο αεροδρόμιο, ενώ αύξηση παρουσιάζει και η ζήτηση για μεταφορές με ιδιωτικά ελικόπτερα από και προς τα αεροδρόμια και τις πόλεις ή τα νησιά.

-Διαμονή | Οι ταξιδιώτες που λατρεύουν την περιπέτεια αναζητούν διαμονή σε αντισυμβατικά καταλύματα που ξεκινούν από δεντρόσπιτα και φθάνουν μέχρι μοναστήρια και ιγκλού.

-Δημιουργικότητα | Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να εξερευνήσουν τις αγαπημένες τους ασχολίες μέσα από μια λίστα ονειρικών εμπειριών. Οι λάτρεις των σπορ αναζητούν εισιτήρια για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, οι λάτρεις της τέχνης ιδιωτικές ξεναγήσεις αργά το βράδυ, οι λάτρεις των αγορών προγραμματισμένα ραντεβού σε πολυτελή καταστήματα για αγορά ενυπόγραφων αντικειμέων και οι λάτρεις της μουσικής καλοκαιρινά φεστιβάλ και συναυλίες. Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι οργανώνουν επίσης ιδιωτικά δείπνα με σημαντικές προσωπικότητες του προορισμού.

-Αειφορία | Οι ταξιδιώτες εκφράζουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για εμπειρίες με ζώα. Ορισμένοι ζητούν επισκέψεις σε εγκαταστάσεις προστασίας των ζώων ή να παρατηρήσουν άγρια ζώα στη φύση. Επίσης, εκφράζουν ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και επιθυμούν αειφόρα διαδραστικοτητα μαζί τους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα