Σε αναστολή λειτουργίας Airtickets και Travelplanet24

28 Jun 2018, 12:51 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Σε αναστολή λειτουργίας Airtickets και Travelplanet24

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην αναστολή της λειτουργίας τους φαίνεται ότι οδηγούνται οι διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων Airtickets και Travelplanet24, καθώς η μητρική εταιρεία Tripsta SA αδυνατεί να βρει κεφάλαια για να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, που ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tripsta, Φίλιππος Μπρίκμαν ενημέρωσε τους εργαζομένους, στα κεντρικά γραφεία του Συντάγματος ότι η δραστηριότητα των travelplanet24 και airtickets αναστέλλεται και ότι θα καταβληθούν αποζημιώσεις στο σύνολο του προσωπικού, καθώς αδυνατεί να εξασφαλίσει πρόσθετη πίστωση από τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Θα παραμείνουν στις θέσεις τους, στην Αθήνα όσο και στο Βουκουρέστι, μέχρι το τέλος Ιουλίου υπάλληλοι που εργάζονται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ώστε να εξυπηρετούνται όσοι ήδη έχουν αγοράσει εισιτήρια από την πλατφόρμα της εταιρείας.

Από το μεσημέρι, πάντως, της 26ης Ιουνίου το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας είναι εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπορικές εταιρείες εντόπισαν το πρόβλημα της εταιρείας και το τελευταίο διάστημα της επέτρεπαν να εκδίδει δικά τους εισιτήρια μόνο με μετρητά. Οιi airtickets, και travelplanet24 φέρονται να αντιπροσώπευαν την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2018 το 40% της ελληνικής αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων.

Παράγοντες της εγχώριας αεροπορικής αγοράς, πάντως,όπως αναφέρει το euro2day.gr, επισημαίνουν πως τα διαδικτυακά πρακτορεία airtickets και travelplanet24 δεν έχουν χαρακτηριστεί από την ΙΑΤΑ ότι βρίσκονται σε καθεστώς default (χρεωκοπίας). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο επιχειρηματίας έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που της τάξης του 1 εκατ. ευρώ που προέρχεται από προμήθειες για την έκδοση εισιτηρίων. Έτσι, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με βάση τη συμφωνία με την ΙΑΤΑ που βρίσκεται σε ισχύ εκτιμάται ότι θα δώσει στα δύο πρακτορεία τη δυνατότητα να παραμείνουν εν λειτουργία τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης Τι λέει η Tripsta/ airtickets: Προσωρινή αναστολή και αναδιάρθρωση

 Όταν ο CEO της Tripsta δήλωνε υπερήφανος

Η ίδια η εταιρεία είχε ανακοινώσει για το 2017 τα ακόλουθα:

"Η εταιρεία Tripsta S.A. (travelplanet24, airtickets® & tripsta), η No. 1 e-commerce επιχείρηση στην Ελλάδα, σημείωσε συνολικές πωλήσεις πάνω από 738 εκ. ευρώ για το έτος 2017, με άνοδο 21,23% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Με τη χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου να αγγίζει μέχρι και το 1€, κατάφερε να «κλείσει» τη χρονιά με περισσότερες από 2.800.000 πωλήσεις εισιτήριων".

Ο δε Philipp Brinkmann, CEO της Tripsta S.A. δήλωνε: «Φέτος κλείνουμε 13 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας Tripsta S.A. Κάθε χρόνο αισθάνομαι όλο και περισσότερο περήφανος καθώς βλέπω πως όχι μόνο αναπτυσσόμαστε ως εταιρεία, αλλά εξελίσσουμε και το επίπεδο  των υπηρεσιών μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε πάντα στους πελάτες μας την καλύτερη εμπειρία ταξιδιού και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύοντας στην τεχνολογία αλλά και τους ανθρώπους μας».

Σχετικά με την tripsta S.A (travelplanet24, airtickets®, tripsta) αναφέρονταν τα ακόλουθα:  

 "Το 2005, δύο νέοι επιχειρηματίες με ανήσυχο πνεύμα ίδρυσαν μια startup εταιρεία σε μια πόλη με ιστορία και άφθονους τουριστικούς πόρους, την Αθήνα. Η εταιρεία ήταν η travelplanet24, η οποία αναπτύχθηκε γρήγορα και μετονομάστηκε σε Tripsta S.A. Η Tripsta S.A είναι πλέον το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο ηλεκτρονικό πρακτορείο ταξιδίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα έμπιστα brand τους tripsta, airtickets® και travelplanet24 είναι στην προτίμηση περισσότερων από δύο εκατομμυρίων πιστών επιβατών σε πάνω από 40 παγκόσμιες αγορές. Με γραφεία στην Αθήνα και το Βουκουρέστι, η αφοσιωμένη ομάδα 300+ παθιασμένων επαγγελματιών, βοηθάει τον καθένα να βρει τον καλύτερο τρόπο για να ταξιδέψει". 

 


 
 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα