Ο τουριστικός πράκτορας επιστρέφει στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών - οι 6 λόγοι

08 Jul 2016, 11:14 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Ο τουριστικός πράκτορας επιστρέφει στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών - οι 6 λόγοι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έξι λόγους για τους οποίους οι τουριστικοί πράκτορες επιστρέφουν ως η ασφαλέστερη και δημοφιλέστερη λύση για κράτηση διακοπών, καταγράφει δημοσίευμα του Travelmarket Report. 

Δείτε τους...

1. Προσφέρουν καθοδήγηση | Ακόμα και οι πιο έμπειροι ταξιδιώτες νιώθουν στα ταξιδια τους σήμερα μια ανησυχία. Εάν ο προορισμός έχει πληγεί από τον ιό Ζίκα είτε από την τρομοκρατία, οι ταξιδιώτες τείνουν να μιλούν για τις ανησυχίες τους και να αναζητούν αμερόληπτη ενημέρωση από έναν τουριστικό πράκτορα.

«Τις συμβουλές που μπορούμε να τους δώσουμε απλώς δεν γίνεται να τις βρουν όταν κάνουν online κράτηση», δηλώνει η πράκτορας Diane Bower της CruzDiva Travel στο Huntersville των ΗΠΑ.

2. Τα χρήματα του ταξιδιώτη πιάνουν μεγαλύτερο τόπο καθώς οι τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν περισσότερα από την αμοιβή τους | Οι πράκτορες έχουν πρόσβαση σε συμφωνίες και προσφορές τις οποίες οι ταξιδιώτες δε μπορούν να βρουν αυτόνομα. Από την κρουαζιέρα μέχρι το ξενοδοχείο και τις εκδρομές, οι πάροχοι γνωρίζουν τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες και τους προσφέρουν αναβαθμίσεις, μπόνους, ειδικές προσφορές και φθηνότερα εισιτήρια, με αποτέλεσμα οι πελάτες να νιώθουν ότι έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση και εξοικονομούν κατά μέσο όρο 452 δολάρια ανά ταξίδι.

3. Οι ταξιδιώτες απογοητεύονται με τα online τουριστικά πρακτορεία | Τα online τουριστικά γραφεία (ΟΤΑ) συχνά διαφημίζουν μια τιμή και στη συνέχεια προσθέτουν σε αυτήν κρυμμένες χρεώσεις ή θέτουν περιορισμούς. Επισης, υπάρχει πολύ πληροφόρηση για να κάνει κανείς τις επιλογές του. Η έρευνα μετατρέπεται σε δύσκολη διαδικασία. Από τους ταξιδιώτες που συχνά αναζητούν πληροφόρηση από τους ΟΤΑ στο σχεδιασμό του ταξιδίου, μόνο το 13% κάνει κράτηση σε ΟΤΑ, έναντι 36% το 2014, σύμφωνα με έρευνα της MMGY Global το 2015.

4. Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών | Ενώ οι ΟΤΑ έχουν τηλεφωνικά κέντρα με τα οποία βοηθούν τους πελάτες με βασική πλοήγηση στις ιστοσελίδες τους, προσφέρουν μικρή περαιτέρω βοήθεια. Οι τουριστικοί πράκτορες όμως βοηθούν κατά τη διαδικασία κράτησης και παραμένουν στη διάθεση του πελάτη ώστε να διασφαλίζουν ότι όλα πηγαίνουν καλά. 

Και όταν υπάρχει πρόβλημα, επεμβαίνουν, είτε πρόκειται για πάροχο που δεν προσφέρει τα υποσχόμενα είτε για επείγουσα κατάσταση που απαιτεί ακύρωση του ταξιδίου.

5. Βαθιά γνώση του προορισμού και προσωπική κατανόηση των ενδιαφερόντων του πελάτη | Οι πράκτορες συχνά ειδικεύονται στις ανερχόμενες αγορές, επομένως μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό ή το τμήμα του ταξιδίου, όπως η κοινότητα LGBT ή οι γαμήλιοι προορισμοί. 

Δαπανούν χρόνο για να γνωρίσουν τον πελάτη τους, ώστε να κάνουν προτάσεις προσαρμοσμένες σε αυτά που θέλουν να κάνουν. 

6. Οι γνώσεις των τουριστικών πρακτόρων προσανατολίζονται στους Millennials | Το ποσοστό των ταξιδιωτών κάτω των 35 ετών που προτιμούν να κάνουν κράτηση διακοπών μέσω τουριστικού πράκτορα αυξήθηκε κατά 50% από το 2014 στο 2015, σύμφωνα με την έρευνα της MMGY Global.

Δεν έχουν το χρόνο να εξετάσουν όλες τις επιλογές και κατανοούν ότι υπάρχει μόνο μια επιλογή για να κάνουν τις διακοπές τους τέλειες. 

Όπως προσλαμβάνουν έναν ειδικό για να τακτοποιήσει τα φορολογικά τους ζητήματα ή να συντηρήσει τον κήπο, αναζητούν έναν επαγγελματία να τους βοηθήσει να πάρουν την πιο σημαντική απόφαση. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα