Tα 10 πράγματα, που δεν πρέπει να κάνει ένας ταξιδιωτικός πράκτορας
24 Feb 2016, 12:20 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
TornosNews.gr
Τα 10 στοιχεία που καθιστούν έναν τουριστικό πράκτορα κακό, αναδεικνύει ο ταξιδιωτικός συντάκτης, James Shillinglaw.
Στη λίστα καταγράφονται όλα όσα αποφεύγει ο επιτυχημένος τουριστικός πράκτορας, εξηγώντας ταυτόχρονα τους παράγοντες που οδηγούν ορισμένα πρακτορεία σε μικρότερους τζίρους.
Δείτε τη λίστα:
1. Δεν ακούει τους πελάτες του: Ο κακός ταξιδιωτικός πράκτορας συναντά τον πελάτη του με έτοιμη ατζέντα. Θέλει απλώς να παρουσιάσει επιλογές ταξιδίου, πιθανόν βάσει της πιο επικερδούς επιλογής, ώστε να μεγιστοποιήσει τα έσοδα και να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο που δαπανά εξυπηρετώντας τον πελάτη.
Ο καλός πράκτορας δαπανά χρόνο στη συνάντησή του με τον πελάτη, ρωτώντας για τις προηγούμενες διακοπές του, την οικογενειακή του κατάσταση, τους προτιμώμενους προορισμούς, τον τρόπο ζωής του, τον διαθεσιμο προϋπολογισμό κτλ. Ο καλός πράκτορας κάνει την ίδια διαδικασία ανά τακτά χρονικά διαστήματα όταν ο πελάτης του πρόκειται να κάνει ένα ταξίδι ζωής.
2. Δεν επιδίδεται σε ενεργητικό μάρκετινγκ: Ο κακός πράκτορας μπορεί να διαθέτει ιστοσελίδα για την επιχείρισή του και να κάνει μια βασική χρήση των social media, όμως δεν αναπτύσσεται ακριβές πλάνο για τη προσέγγιση νέων πελατών διασφαλίζοντας οτι οι νέοι πελάτες του δεν θα κάνουν τελικά κράτηση με άλλον πράκτορα.
Ο καλός πράκτορας έχει πλάνο. Στέλνει απευθείας email, αλληλογραφία, newsletter, τηλεφωνεί σε περιοδική βάση προκειμένου να αιφνιδιάσει πιθανούς νέους πελάτες και να προσεγγίσει εκ νέου τους υπάρχοντες πελάτες.
3. Δεν γνωρίζει τα προϊόντα: Είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς όλα τα προϊόντα της αγοράς, γι αυτό και οι πράκτορες εξειδικεύονται σε μερικά μόνο.
Ο κακός πράκτορας θα προσπαθήσει να πωλήσει τα πάντα και μπορεί να καταλήξει να μην πουλήσει τίποτα. Επίσης, δεν προσπαθεί να έχει εμπειρία από τα προϊόντα που πουλάει, επομένως συναντά δυσκολίες στην αποτελεσματική διάθεσή τους στην αγορά. Επίσης, δεν εκμεταλλεύεται πλήρως τα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στη σύγχρονη αγορά.
4. Δεν γνωρίζει προορισμούς: Ο κακός πράκτορας μπορεί να μην έχει εμπειρία από τους προορισμούς που πουλάει, τουλάχιστον όχι στην έκταση που απαίτείται για να μεταδόσουν τις εμπειρίες τους στους πελάτες. Ο κακός πράκτορας επίσης δεν εκμεταλλεύεται τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους προορισμούς προκειμένου να βελτιώσει τη γνώση του για μια χώρα, περιοχή ή πόλη. Είναι αδύνατο να πωλήσει κανείς έναν προορισμό χωρίς να έχει προσωπική εμπειρία από αυτόν.
5. Δεν πουλάει ομαδικά ταξίδια: Μια από τις πιο επικερδείς πωλήσεις που μπορεί να κάνει ένα πρακτορείο είναι τα γκρουπ ταξιδιωτών, σε αντίθεση με τα ατομικά ταξίδια. Επομένως ένας καλός πράκτορας κυνηγάει τα ομαδικά ταξίδια παράγοντας μεγαλύτερο πλούτο και έσοδα. Ο κακός πράκτορας δεν ξέρει πώς να προσεγγίσει τα γκρουπ.
6. Δεν προωθεί προτιμώμενους συνεργάτες: Κάθε τουριστικός πράκτορας συνεργάζεται με προτιμώμενους παρόχους με συμφωνημένες προμήθειες και εξατομικευμένες υπηρεσίες. Ο κακός πράκτορας αποτυγχάνει να προωθήσει προτιμώμενους συνεργάτες επιλέγοντας παρόχους που δεν σχετίζονται με το πρακτορείο του. Ο λόγος είναι γιατί ο πελάτης θέλει να έχει εμπειρία ενός συγκεκριμένου προϊόντος και το καθήκον του πράκτορα είναι να προσφέρει αυτό το προϊόν. Όμως, ο κακός πράκτορας αποτυγχάνει να ξεχωρίσει τα οφέλη της συνεργασίας με έναν προτιμώμενο πάροχο, ο οποίος μπορεί να προσφέρει ευνοϊκές τιμές, αναβαθμίσεις, ειδικές υπηρεσίες κτλ.
7. Δεν απαντά στις ταξιδιωτικές ανάγκες του πελάτη: Ένας κακός πράκτορας υπόσχεται επιλογές ταξιδίου και τιμές, όμως αποτυγχάνει να τις προσφέρει έγκαιρα στον πελάτη, ο οποίος στη συνέχεια αλλάζει πράκτορα. Ο κακός πράκτορας αποτυγχάνει επίσης να αντιμετωπίσει έναν πελάτη μετά από το ταξίδι για να διερευνήσει πώς πήγε. Επίσης δεν επικοινωνεί συχνά με τον πελάτη προκειμένου να τον βοηθήσει στις ανάγκες που παρουσιάζονται στο ταξίδι.
8. Δεν εκπαιδεύεται: Ο κακός πράκτορας δεν βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση εκπαίδευσης σχετικά με τους παρόχους, τους προορισμούς και τους τροπους με τους οποίους μπορεί να διοικήσει την επιχείρησή του καλύτερα. Συχνά διαμαρτύρεται οτι δεν υπάρχει χρόνος, επειδή υπάρχει αμείωτο ενδιαφέρον για κρατήσεις. Χωρίς την εκπαίδευση, ωστόσο, οι επιχειρήσεις μπορεί να απομονωθούν και η αναβάθμισή τους γίνεται δύσκολη.
9. Δεν αναζητά στήριξη: Ο κακός πράκτορες δεν εξαρτάται από άλλους πράκτορες ή προτιμώμενους συνεργάτες όταν χρειάζεται βοήθεια στην κράτηση διακοπών για λογαριασμό των πελατών του. Αντί να χρησιμοποιεί τις διαθέσιμες πηγές για την καλύτερη πληροφόρησή του, προσπαθεί να λειτουργήσει μόνος του, αρνούμενος τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η ομαδική δουλειά στην κράτηση του πελάτη του.
10. Δεν αναπτύσσει σχέσεις: Ένας από τους λόγους που οι πράκτορες είναι επιτυχημένοι σήμερα είναι τοι αναπτυσσουν στενές σχέσεις με τους πελάτες τους και τους παρόχους. Είναι μεσολαβητές, διαπραγματευτές και εντεταλμένοι για τα ταξίδια. Ο κακός πράκτορας αποτυγχάνει να αναπτύξει τέτοιες σχέσεις με ουσιαστικό τρόπο.
διαβάστε ακόμα
-
Γερμανία: Η Galeria Reisen "σφραγίζει" το 30% του δικτύου τουριστικών γραφείων 15/03 | 15:19
-
Ο κινεζικός γίγαντας Trip.com ξύπνησε – Προβλέπει μαζική επιστροφή των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη το 2024 13/03 | 15:41
-
Στην Κρήτη η ετήσια συνάντηση των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων Alpha 01/03 | 12:12
-
Η Solmar Villas επεκτείνεται και στην Κω αυτό το καλοκαίρι 11/01 | 09:40
-
Ποιο είναι το πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο που θα πωλεί ταξίδια στο διάστημα 02/01 | 08:29
-
Frosch Sportreisen | Τουρισμός με αθλητικές δραστηριότητες και στη Θάσο το 2023 28/11 | 09:57
-
Στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της γαλλικής Selectour με την υποστήριξη του ΕΟΤ 21/11 | 19:24
-
Kosher Travelers: Στη Ρόδο το πρώτο διεθνές πρόγραμμα εταιρίας που ειδικεύεται στα ταξίδια για το Εβραϊκό Πάσχα 15/11 | 11:42
-
Booking: Τα ταξίδια μας πατούν το κουμπί του άγχους, γι' αυτό θα κάνουμε τις κρατήσεις... παιχνιδάκι 22/09 | 12:37
-
Ταξίδευαν με την TUI για Κεφαλονιά αλλά δεν έφτασαν ποτέ - Εκνευρισμός και ακύρωση διακοπών λόγω αλλαγής της πτήσης 31/05 | 14:47
δημοφιλέστερα
- 1 TUI: Βραβεία Green IT σε Amazon, Deutsche Telekom και QA Ltd. 23.03.2023 | TOUR OPERATORS
- 2 E.E. | Ενεργειακή αναβάθμιση με κόστος για τους ιδιοκτήτες 23.03.2023 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 3 Το πολυτελές brand Paradisus by Meliá ήρθε στην Ευρώπη – Στα Κανάρια το πρώτο ξενοδοχείο 23.03.2023 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 4 EΟΤ | 1 στους 3 Πολωνούς που θα έρθει το 2023 στην Ελλάδα έχει κάνει ήδη κράτηση 23.03.2023 | ΑΓΟΡΕΣ
- 5 Διαγωνισμός για ξενοδοχειακές κλίνες στην Αλεξανδρούπολη 23.03.2023 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Eurowings: Τρεις νέες εποχιακές συνδέσεις με Βόλο, Ζάκυνθο και Θεσσαλονίκη 23.03.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 7 Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει εργαζομένους στον τουρισμό 23.03.2023 | ΤΑΣΕΙΣ
- 8 ΥΠΑ: Ξεπέρασε τα επίπεδα 2019 η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο του 2023 23.03.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 Στα Aria Hotels το Villa Pueblo στο Ναύπλιο 23.03.2023 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 10 10 χρόνια Marketing Greece με... χιουμοριστική ματιά 23.03.2023 | ΣΕΤΕ