Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές του προγράμματος TUI FutureShapers Greece, που υλοποιεί η Wise Greece
19 May 2025, 12:53 | TOUR OPERATORS
TornosNews.gr
Το TUI FutureShapers Greece σχεδιάστηκε για να ενδυναμώσει τους μελλοντικούς, αλλά και υφιστάμενους επιχειρηματίες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως ο Τουρισμός, το Τρόφιμο, η Γαστρονομία, ο Πολιτισμός, η Φυσική Κοσμετολογία, οι Τέχνες και οι Χειροτεχνίες.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Wise Greece με την υποστήριξη του TUI Care Foundation και ξεκίνησε με ένα καινοτόμο διαδραστικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, που προσέλκυσε πάνω από 1.300 συμμετοχές.
Με τη λήξη του εκπαιδευτικού μέρους, επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, όπου από τις συνολικά 223 προτάσεις, επιλέχθηκαν 12 δυναμικά projects για να διαγωνιστούν στο διήμερο Bootcamp στην Αθήνα.
Στις 12 και 13 Μαΐου, οι 12 φιναλίστ από τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Νάουσα, τη Χίο, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες περιοχές, συγκεντρώθηκαν στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας για ένα διήμερο γεμάτο πρακτική γνώση, έμπνευση και δικτύωση. Μέσα από εξειδικευμένα workshops, έμαθαν πώς να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα, βελτίωσαν τις παρουσιάσεις τους προς επενδυτές και ανακάλυψαν πώς να αξιοποιούν τα social media για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.
Η κορύφωση του διημέρου ήρθε με τις παρουσιάσεις των επιχειρηματικών προτάσεων μπροστά στην Κριτική Επιτροπή, που απαρτιζόταν από καταξιωμένα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, τον κ. Κωνσταντίνο Δεριζιώτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της KSD A.E. και Μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕΑ, τον κ. Νικόλα Καρύδη, Program Manager στο The People’s Trust, την κ. Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά, Business Consultant και Ιδρύτρια του Living Postcards, τον κ. Κωστή Μοσχονά, CEO της RM International και την κ. Κατερίνα Σαντίκου, Business Development Santikos Collection και Founder του Workathlon.
Οι δύο μεγάλες διακρίσεις του προγράμματος TUI FutureShapers Greece, απονεμήθηκαν:
- στο Koukos de Lab από τη Μυτιλήνη, που αξιοποιεί τα κουκούτσια ελιάς για τη δημιουργία χρηστικών αντικειμένων και επίπλων (1ο βραβείο, 6.000€) και
- στη Myrovolos Organics από τη Χίο που παρουσίασε μία καινοτομία στα βοτανικά ροφήματα (2ο βραβείο, 3.000€), με τα χρηματικά έπαθλα να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους οραμάτων.
Οι υπόλοιποι φιναλίστ που επιλέχθηκαν και συμμετείχαν στο Bootcamp ήταν:
- το Cat Café, η Dots-Inclusive Jewelry, η πλατφόρμα σκαφών NEREID, τα sustainable καλλυντικά Oceanis, η κοινωνική επιχείρηση Rags and Hearts, το Rhodes Cooking Classes, το Τροφή.Lab που ασχολείται με την αστική γεωργία, η Cosmic Times με τα "έξυπνα” ρούχα, η Star Sleep που προσφέρει υπηρεσίες ύπνου κάτω από τα αστέρια και η Pin-ela με τα ξύλινα κουκλάκια με παραδοσιακές φορεσιές.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και η δεύτερη φάση του Προγράμματος TUI FutureShapers Greece, που περιλαμβάνει φυσικές εκπαιδεύσεις, mentoring και τοπικές εκδηλώσεις σε έξι περιοχές της Ελλάδας.
- Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Management Laboratory του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
διαβάστε ακόμα
-
Danaos Travel: Η Κρήτη στην καρδιά της Γερμανικής αγοράς – Έξι fam trip για δεκάδες ταξιδιωτικούς πράκτορες του Alltours 12/07 | 08:55
-
jet2 | Ξενώνες και φθηνά καταλύματα για την προσέλκυση νεαρών τουριστών 10/07 | 06:38
-
Δυναμική επέκταση της alltours στην Ελλάδα | Νέα ξενοδοχεία allsun, νέοι προορισμοί, ίδρυση της alltours Greece 27/05 | 18:12
-
Schauinsland-Reisen | Φθηνότερο all inclusive στην Τουρκία χωρίς αλκοόλ 25/04 | 07:05
-
ΕΟΤ | jet2: 320 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 14 ελληνικά αεροδρόμια 27/05 | 11:21
-
Πτώχευση Thomas Cook στη Γερμανία: Οι πιστωτές των Sentido Hotels αποζημιώνονται πλήρως 08/07 | 11:02
-
DERTOUR: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των Γερμανών – Πότε κάνουν κράτηση 02/07 | 07:55
-
Διαφημιστική προβολή Κυκλάδων, Μυκόνου και Σαντορίνης στους πελάτες της ΤUI Ολλανδίας 08/07 | 08:06
-
Χειμερινός τουρισμός χωρίς... Ελλάδα: Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Γερμανοί σύμφωνα με TUI και Dertour 04/07 | 07:08
-
Πέθανε ο Τάκης Φιλιππόπουλος | Ξενοδόχοι Ρεθύμνης: Θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό 29/06 | 11:40
δημοφιλέστερα
- 1 Στην ατζέντα του Υπερταμείου τα δημόσια κάμπινγκ: Σειρά παίρνει η Ασπροβάλτα - Έπεται η Κρυοπηγή 15.07.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 2 Ο Νίκος Χαλκιαδάκης στο Tornos News: Η Κρήτη δεν αντέχει δομή μεταναστών 15.07.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 3 Άνοιγμα της Πιερίας στην Τουρκική αγορά μέσω των influencers 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Δήμος Οιχαλίας: Πλατφόρμα προβολής του τουρισμού και του πολιτισμού 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Μείωση ελάχιστης απόστασης από γειτονικές χρήσεις για πίστα καρτ στα Μάλια 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 WAVErunning 2025: Τρέχοντας πλάι στο κύμα για καθαρές παραλίες 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Πόσο στοίχισε η ηχορρύπανση από τρωκτικά σε ξενοδοχείο της Κρήτης; | Η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου 15.07.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 8 Γ. Χατζημάρκος: Πράξη ευθύνης και ωριμότητας η νέα ΣΣΕ στη Ρόδο 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Ηχοχρώματα της Ροδόπης: Μουσική αναδρομή στην πολυπολιτισμική κληρονομιά της Θράκης 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Τουριστικοί Φορείς Κρήτης: Συγχαρητήρια στη Λίνα Μενδώνη για την ένταξη των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων στη UNESCO 15.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ