TUI: Στο 95% του 2019 κλείνει το φετινό καλοκαίρι - Επέκταση σεζόν για Ελλάδα και Τουρκία

19 Sep 2023, 10:20 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

TUI: Στο 95% του 2019 κλείνει το φετινό καλοκαίρι - Επέκταση σεζόν για Ελλάδα και Τουρκία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο 96% των επιπέδων του 2019 εκτιμάται ότι θα κλείσει το εφετινό καλοκαίρι για τον Όμιλο της TUI, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Σεμπάστιαν Έμπελ σε μια ενημέρωση πριν από το κλείσιμο της θερινής σεζόν.

Οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως είπε, είναι 4% υψηλότερα από τα επίπεδα του καλοκαιριού του 2019. Ανοδικά κινούνται και οι κρατήσεις για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο. Οι υψηλότερες τιμές αναμένεται να επιβεβαιώσουν τους στόχους των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρέχον οικονομικό έτος. Ωστόσο, όπως τονίζεται, η απόδοση θα ήταν καλύτερη χωρίς τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στη Ρόδο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η TUI είχε αύξηση 5% στις καλοκαιρινές κρατήσεις στα 13,7 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 1,1 εκατομμυρίων πρόσθετων κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την τελευταία τριμηνιαία ενημέρωση στις 9 Αυγούστου.

Η ζήτηση  τον τελευταίο μήνα της σεζόν είναι 8% υψηλότερη από το περυσινό καλοκαίρι, με το συνολικό πρόγραμμα να πωλείται στο 95%, οδηγώντας σε επεκτάσεις της σεζόν σε Ελλάδα και Τουρκία.

Οι κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 8% σε σύγκριση με πέρυσι τέτοια εποχή και με τις μέσες τιμές πώλησης να αυξάνονται κατά 3% σε σύγκριση με την χειμερινή περίοδο 2022-2023.

Η συνολική χειμερινή χωρητικότητα αυξήθηκε φέτος κατά 11%, με 1,5 εκατομμύριο κρατήσεις να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί – αύξηση 15%.

Προορισμοί μικρών και μεσαίων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των Καναρίων Νήσων, της Αιγύπτου και του Πράσινου Ακρωτηρίου βρίσκονται στο επίκεντρο της ζήτησης για τη χειμερινή περίοδο. Στους μακρινούς προορισμούς η υψηλότερη ζήτηση καταγράφεται για το Μεξικό, την Ταϊλάνδη και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο όμιλος αποκάλυψε τις μεσοπρόθεσμες φιλοδοξίες του για ετήσια κέρδη προ τόκων και φόρων το 2025-2026 περί τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της χρονιάς, η TUI αναφέρει:

«Η παραδοσιακή μας προσφορά, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, στην Ελλάδα, την Τουρκία, τις Καναρίους Νήσους και τις Βαλεαρίδες, συνεχίζει να αποδεικνύεται δημοφιλής στους πελάτες μας, με όλους τους βασικούς προορισμούς να επωφελούνται από την υψηλότερη ζήτηση έναντι του καλοκαιριού του 2022.

Έχουμε δει μεγάλη ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες της καλοκαιρινής περιόδου που παραδοσιακά διαρκεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ως συνέπεια, πρόσφατα ανακοινώσαμε την επέκταση της σεζόν έως τον Νοέμβριο, ιδιαίτερα στην Τουρκία και την Ελλάδα, για να καλύψουμε τη ζήτηση εκτός της παραδοσιακής καλοκαιρινής περιόδου. Αυτό αναδεικνύει και πάλι τα πλεονεκτήματα του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού μας μοντέλου και την ικανότητά μας να αντιδρούμε γρήγορα στις αλλαγές της ζήτησης».

Ισχυρή ζήτηση φέτος υπήρξε και για τις κρουαζιέρες της TUI. «Το τμήμα συνεχίζει την ισχυρή του ανάκαμψη μετά την πανδημία», ανέφερε η εταιρεία.

Ο κ. Έμπελ τόνισε ότι η εξέλιξη της χρονιάς δείχνει ότι η TUI μπορεί να πετύχει τα αποτελέσματα, που είχε θέσει ως στόχο. «Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις κύριες αγορές μας στη Γερμανία όπου οι κρατήσεις είναι 10% αυξημένες από το 2022 και στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι κρατήσεις είναι 4% πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.  Πράγματι, αν δεν υπήρχαν τα διάφορα γεγονότα των τελευταίων μηνών που ήταν εκτός του ελέγχου μας, όπως και οι πυρκαγιές στη Ρόδο, θα είχαμε πάει πάνω από τις προσδοκίες", είπε χαρακτηριστικά ο CEO του Ομίλου. 

Για τη χειμερινή περίοδο 2023-24 είπε ότι "βρισκόμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο κρατήσεων, αλλά η αύξηση κατά +15% στις κρατήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα". 

Ο κ. Έμπελ υπογράμμισε επίσης ότι η TUI έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για τα επόμενα χρόνια, εισάγοντας νέα προϊόντα, αυξάνοντας την πελατειακή της βάση και αναπτύσσοντας το μερίδιο αγοράς, που υποστηρίζεται από το οικοσύστημα πελατών TUI. 

«Θα ενημερώσουμε την αγορά σχετικά με τις πιο πρόσφατες στρατηγικές μας πρωτοβουλίες και την πρόοδο που σημειώθηκε όταν ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους τον Δεκέμβριο», κατέληξε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα