Βρετανικός τουρισμός | Ακυρώσεις πτήσεων στη Σκιάθο λόγω της σφοδρής καταιγίδας

06 Sep 2023, 10:02 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός | Ακυρώσεις πτήσεων στη Σκιάθο λόγω της σφοδρής καταιγίδας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η σφοδρή καταιγίδα, που έπληξε (και) τη Σκιάθο, οδήγησε σε ακυρώσεις πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Όπως γνωστοποίησε η Jet2, ακυρώθηκαν πτήσεις την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα πτήση από Στάνστεντ αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη.

Μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Jet2 στις 4 το πρωί σήμερα (Τετάρτη) τονίζει ότι λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας η εταιρεία έλαβε τη "δύσκολη απόφαση" να ακυρώσει πτήσεις και σήμερα.

«Γνωρίζουμε ότι αυτά δεν είναι τα νέα που θα θέλατε να ακούσετε, ωστόσο, η ασφάλεια και η ευημερία όλων των πελατών και του πληρώματος μας είναι πρωταρχικής σημασίας», υπογραμμίζεται στο μήνυμα.

Έξι πτήσεις επιστροφής, εξάλλου, από τη Σκιάθο στο Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώθηκαν σήμερα (Τετάρτη), σύμφωνα με το αεροδρόμιο του νησιού.

Ειδοποίηση στον ιστότοπο του αεροδρομίου προειδοποιεί για διακυμάνσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις πτήσεων λόγω «έκτακτων καιρικών φαινομένων».

Συνιστάται στους παραθεριστές να επικοινωνούν με την αεροπορική ή την ταξιδιωτική τους εταιρεία για τυχόν αλλαγές στις προγραμματισμένες πτήσεις.   

Οι Βρετανοί τουρίστες στη Σκιάθο κλήθηκαν να μείνουν στα ξενοδοχεία τους καθώς η σφοδρή καταιγίδα σάρωσε την περιοχή, φέρνοντας ισχυρούς ανέμους, καταιγίδα και κεραυνούς. 

Ισχυρά ρεύματα στο νησί παρέσυραν φυτά και οχήματα καθώς τα νερά από τις πλημμύρες έτρεχαν στους δρόμους.

Το Φόρεϊν Όφις εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση καθώς τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές της χώρας.

Σε επικαιροποιημένες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ελλάδα, το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) αναφέρει ότι οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που φέρνουν και πλημμύρες, επηρεάζουν ορισμένες περιοχές. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα, τονίζεται..

Η FCDO προειδοποίησε επίσης για άσχημες καιρικές συνθήκες που αναμένονται στη νότια Ιταλία, ιδιαίτερα στην Καλαβρία και τη Σικελία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα