Τουρισμός | Επέστρεψε στα κέρδη η TUI- Στα επίπεδα του 2019 οι επιδόσεις, +7% οι τιμές

09 Aug 2023, 10:04 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Τουρισμός | Επέστρεψε στα κέρδη η TUI- Στα επίπεδα του 2019 οι επιδόσεις, +7% οι τιμές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η TUI επανήλθε σε κέρδη το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του έτους (Μάιος- Ιούνιος 2023) για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου, τα κέρδη προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν στα 169 εκατ. ευρώ, από ζημιές 27 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, παρουσιάζοντας τα τριμηνιαία στοιχεία στο Ανόβερο, δήλωσε ότι το καλοκαίρι εξελίσσεται πολύ καλά για τον όμιλο, παρά την πρόσκαιρη αναχαίτιση της ζήτησης τον Ιούνιο λόγω του καύσωνα στη Βόρεια Ευρώπη και τον Ιούλιο λόγω των πυρκαγιών στη Νότια Ευρώπη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel δήλωσε ότι η θερινή σεζόν του 2023 θα είναι πολύ καλή για την TUI, με πολύ καλές αποδόσεις από τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα του ομίλου, τις δραστηριότητες και τις κρουαζιέρες.

Η ανταγωνιστική μας θέση είναι πολύ καλή, είπε, Όπου βλέπουμε προκλήσεις - στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και στις σκανδιναβικές χώρες - έχουμε λάβει μέτρα για να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τη θέση μας στην αγορά. Σε όλους τους τομείς είμαστε ξεκάθαρα εστιασμένοι στην ανάπτυξη.

Κατά την περίοδο αναφοράς (Απρίλιος έως Ιούνιος 2023), η TUI κατέγραψε υψηλή ζήτηση για διακοπές και καλή λειτουργία των επιχειρήσεών της με 5,5 εκατομμύρια επισκέπτες (προηγούμενο έτος: 5,1 εκατομμύρια). Κατά συνέπεια, το τρίτο οικονομικό τρίμηνο έκλεισε κερδοφόρα για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας με κέρδη προ τόκων και φόρων 169 εκατ. ευρώ και έσοδα 5,3 δισ. ευρώ (+19% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022).

Οι θερινές κρατήσεις

Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού η TUI συνεχίζει να καταγράφει ισχυρές κρατήσεις αυξημένες κατά 6% έναντι του 2022, ενώ οι μέσες τιμές είναι 7% υψηλότερες από πέρυσι.

Η TUI έχει επί του παρόντος 12,5 εκατομμύρια πελάτες για ολόκληρο το καλοκαίρι του 2023.

Οι κρατήσεις σε όλο τον όμιλο είναι στο 95% του επιπέδου του καλοκαιριού του 2019 πριν από την πανδημία.

Για το τρέχον καλοκαίρι, το 86% της χωρητικότητας έχει ήδη πουληθεί, ποσοστό που είναι αντίστοιχο με το προηγούμενο έτος, αλλά και με το 2019.

Η τάση στις βασικές αγορές της TUI για το καλοκαίρι είναι η εξής:

  • Στη βρετανική αγορά, οι κρατήσεις αυξάνονται επί του παρόντος κατά 1% σε σχέση με το περυσινό καλοκαίρι.
  • Οι αριθμοί πελατών της TUI Deutschland αυξάνονται κατά 11%
  • Στην Ολλανδία ο αριθμός των πελατών είναι 5% υψηλότερος.

Γενικά, ο όμιλος εκτιμά ότι οι επιδόσεις του 2023 θα είναι κοντά στα επίπεδα του 2019, πιθανότατα με βελτιωμένοι οικονομικό αποτέλεσμα λόγω της αύξησης των τιμών.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός | TUI: Στα 25 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις πυρκαγιές στη Ρόδο

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα