Η GetYourGuide μπαίνει στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης – Εξατομικευμένες προτάσεις εμπειριών για τους ταξιδιώτες

08 Jun 2023, 12:57 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η GetYourGuide μπαίνει στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης – Εξατομικευμένες προτάσεις εμπειριών για τους ταξιδιώτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η πλατφόρμα κρατήσεων για tour και δραστηριότητες GetYourGuide διασφάλισε πίστωση και μετοχικά κεφάλαια ύψους 194 εκατ. δολαρίων τα οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει για να διευρύνει τις σημαντικές αγορές της και να επιταχύνει τις καινοτομίες στα προϊόντα της εισάγοντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Η χρηματοδότηση έρχεται με τη μορφή 85 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση με επικεφαλής την Blue Pool Capital με συμμετοχή από την KKR και την Temasek και μια ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 109 εκατομμυρίων δολαρίων υπό την Unicredit με συμμετοχή των BNP Paribas, Citibank και KfW.

Η εταιρία χαρακτήρισε τη διασφάλιση των κεφαλαίων αυτών ως ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών της, οι οποίοι έχουν κοινό όραμα για τη δημιουργία αξέχαστων αναμνήσεων για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Βασικό σημείο της καινοτόμας στρατηγικής της πλατφόρμας περιλαμβάνει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης καθώς και μεγάλων γλωσσικών μοντέλων. Την περασμένη εβδομάδα λάνσαρε ένα plugin για το ChatGPT, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας OpenAI να έχουν πρόσβαση σε προτάσεις εμπειριών που ταιριάζουν στις προτιμήσεις τους.

Οι προσπάθειες της πλατφόρμας εστιάζονται τώρα στο να αξιοποιηθεί η τεχνολογία σε όφελος των ταξιδιωτών, των παρόχων υπηρεσιών και της ομάδας της.

Σε επίπεδο ταξιδιωτών, η GetYourGuide θα επιδιώκει να διευκολύνει την πλοήγηση στις λεπτομέρειες των 75.000 δραστηριοτήτων που προσφέρει. Έτσι, θα επιστρατευθεί η τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει εξατομικευμένες προτάσεις, να συνοψίζει τις βασικές κριτικές και αξιολογήσεις κάθε tour και να δημιουργεί πραγματικά παραδείγματα με τη χρήση εικόνων και βίντεο. Με αυτό τον τρόπο, ο ταξιδιώτης θα δαπανά μερικά λεπτά πριν αποφασίσει πως θα περάσει στις διακοπές του/της.

Σε επίπεδο παρόχων υπηρεσιών, οπως οι τουρ οπερέιτορ και οι δημιουργοί εμπειριών, η GetYourGuide αναπτύσσει τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου οι προσφερόμενες υπηρεσίες να είναι πιο αποτελεσματικές στη διαχείριση περιεχομένου και να προσελκύουν περισσότερες κρατήσεις με μειωμένη χειροκίνητη εργασία.

Σε επίπεδο εσωτερικής της λειτουργίας, η GetYourGuide θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την ενίσχυση της αποδοτικότητάς της. Συγκεκριμένα, εφαρμόζει το GitHub Copilot ως σύμβουλο ΑΙ για προγραμματισμό ώστε η ομάδα της να είναι πιο αποτελεσματική.

Η εταιρία επισημαίνει ότι οι κρατήσεις της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σχεδόν τετραπλασιάστηκαν έναντι των αντίστοιχων επιπέδων του 2019, ενδεικτικό της μεγαλύτερη διάθεσης των ταξιδιωτών για απόκτηση εμπειριών στα ταξίδια.

Η GetYourGuide ιδρύθηκε το 2009 και προσφέρει δραστηριότητες από περισσότερους από 16.000 δημιουργούς εμπειριών από όλο τον κόσμο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα