Η TUI θέτει προϋποθέσεις αειφορίας σε όλα τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία

16 May 2023, 13:29 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η TUI θέτει προϋποθέσεις αειφορίας σε όλα τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το τμήμα Hotels & Resorts του ομίλου TUI ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός οδηγού για αειφόρες κατασκευές και ανακαινίσεις των ξενοδοχείων της.

Ο οδηγός έχει τίτλο «Ecological Construction Guidelines» και απευθύνεται σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου αλλά και τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, ώστε να εφαρμόσουν μέτρα εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, αλλά και μείωσης του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της λειτουργίας τους.

Η TUI επισημαίνει ότι τα ξενοδοχεία της έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζουν οικολογικά μέτρα που εστιάζονται στην εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεργάτες όπως οι RIU, Atlantica Hotels και Grupotel έχουν αυξήσει τον αριθμό των φωτοβολταϊκών συστημάτων τους στην Ισπανία, στο Κέιπ Βέρντε και στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το brand της Robinson διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια φωτοβολταϊκών για ξενοδοχεία στην Ευρώπη.

Ο οδηγός αειφόρων κατασκευών αποτελεί τμήμα της αειφόρου ατζέντας του ομίλου TUI, με κύριο στόχο τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των εταιριών του. Η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι το 2030 το τμήμα ξενοδοχείων του ομίλου θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά σχεδόν 46% έναντι των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα