Hotelplan Suisse: Μικρότερες του αναμενόμενου οι αυξήσεις των διακοπών στη Μεσόγειο - Αύξηση της μέσης δαπάνης των Ελβετών

29 Mar 2023, 17:11 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Hotelplan Suisse: Μικρότερες του αναμενόμενου οι αυξήσεις των διακοπών στη Μεσόγειο - Αύξηση της μέσης δαπάνης των Ελβετών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mικρότερες του αναμενόμενου είναι οι αυξήσεις των πακέτων διακοπών στους Μεσογειακούς προορισμούς, όπως προκύπτει από έρευνα του Ελβετού τουρ οπερέιτορ Hotelplan Suisse που διενεργήθηκε στις κρατήσεις διακοπών στην Αττάλεια, το Ηράκλειο, την Χουργκάντα, τη Λάρνακα και τη Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Ένα πακέτο διακοπών μιας εβδομάδας στη Μεσόγειο κοστίζει στους πελάτες της Hotelplan Suisse 5% περισσότερο από το 2022, ενώ σε σύγκριση με το 2019, η μέση δαπάνη είναι αυξημένη κατά 6%.

Η αύξηση της δαπάνης ανά πελάτη οφείλεται μέχρι ένα ορισμένο σημείο στον πληθωρισμό και τις αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, επισημαίνει η διευθύνουσα σύμβουλος της Hotelplan Suisse, Nicole Pfammatter.

Άλλωστε, όπως σημειώνει η ίδια, πολλοί πελάτες έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν πακέτα διακοπών υψηλότερης ποιότητας σε σχέση με την προπανδημική περίοδο, για παράδειγμα πακέτα με ξενοδοχεία ή δωμάτια υψηλότερης κατηγορίας.

Προκειμένου να συγκρατήσει τις τιμές προς τα κάτω, η Hotelplan Suisse έχει προβεί, από τα τέλη του 2022, στην αγορά πολυάριθμων θέσεων τσάρτερ από τη Ζυρίχη και τη Βέρνη.

Παράλληλα, ο Ελβετός τουρ οπερέιτορ έχει διασφαλίσει ελκυστικές τιμές από πολλούς ξενοδόχους στην Κρήτη, την Κύπρο, τη Μαγιόρκα, την Τουρκία και την Αίγυπτο. Αυτό σημαίνει ότι οι αυξήσεις θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα