ITB'23 | Alltours: Έκρηξη κρατήσεων φέτος - Απογείωση για Τουρκία και Αίγυπτο λόγω τιμών

07 Mar 2023, 12:57 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

ITB'23 | Alltours: Έκρηξη κρατήσεων φέτος - Απογείωση για Τουρκία και Αίγυπτο λόγω τιμών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο τρίτος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας Alltours γνωρίζει φέτος μια έκρηξη κρατήσεων για οργανωμένες εκδρομές για το καλοκαίρι του 2023. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημειώνεται αύξηση άνω του 30% στους επισκέπτες. Αυτό ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alltours, Willi Verhuven, σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην έκθεση ITB στο Βερολίνο.

Ο αριθμός των κρατήσεων για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο είναι 20% αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα και συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της υψηλής ζήτησης την τελευταία στιγμή. Για ολόκληρο το οικονομικό έτος, η Alltours αναμένει αύξηση 20% στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον κ.Verhuven, η Alltours πέτυχε ένα «αξιοσημείωτο επιχειρηματικό αποτέλεσμα» το περασμένο οικονομικό έτος με περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) 61,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον χωρητικότητες για τις γιορτές του Πάσχα

Η τάση κρατήσεων για το καλοκαίρι αντιστοιχεί και πάλι στην κλασική καμπύλη κρατήσεων των προ κρίσης ετών, τόνισε ο CEO του ομίλου, ενώ οι κρατήσεις για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο εξακολουθούν να γίνονται κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης. Ο κ.Verhuven αναμένει ακόμη περισσότερες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Για το λόγο αυτό, η Alltours αύξησε τις πτήσεις για πολλούς προορισμούς κατά τις διακοπές του Πάσχα, κυρίως για τη Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά.

Πρωταγωνιστές η Τουρκία και η Αίγυπτος

Οι πιο δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί για την Alltours είναι η Μαγιόρκα, η Ελλάδα, η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά και η Αίγυπτος.

Μάλιστα, η Τουρκία και η Αίγυπτος καταγράφουν αύξηση άνω του 50% η καθεμία. Με αύξηση κρατήσεων περίπου 30%, η Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά συγκαταλέγονται επίσης στους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2023.

Η Alltours σχεδιάζει έναν όγκο 500.000 επισκεπτών για την Τουρκία για το τρέχον οικονομικό έτος, που θα αποτελέσει αριθμό ρεκόρ και έχει επεκτείνει την προσφορά της ανάλογα. Ο προορισμός αναμένεται να γίνει ο δεύτερος πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός μετά την Ισπανία. «Τόσο η Τουρκία όσο και η Αίγυπτος επωφελούνται από την εξαιρετική σχέση τιμής-ποιότητας», λέει ο κ.Verhuven.

Ισχυρή επέκταση στην Ιταλία

Η Alltours έχει επεκτείνει σημαντικά το πρόγραμμα για την Ιταλία και τώρα προσφέρει περιοχές όπως η Καλαβρία, η Σικελία και η Σαρδηνία ως πακέτο πτήσης μέσω της Alltours Classic, ενώ έχει διευρύνει τις ιταλικές πόλεις για κρατήσεις.

Η Alltours καταγράφει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ασία τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία ήταν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς λόγω της «εξαιρετικής σχέσης ποιότητας/τιμής». Ο Μαυρίκιος κατέγραψε επίσης σημαντική αύξηση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Αυξημένες κρατήσεις στο Allsun στην Κρήτη

Σύμφωνα με τον κ.Verhuven, οι προ-κρατήσεις για τα 30 ξενοδοχεία της εταιρείας Allsun στη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά και την Κρήτη είναι 45% υψηλότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος. «Αποδίδει το ότι επενδύουμε συνεχώς στην υψηλή ποιότητα των ξενοδοχείων Allsun», είπε ο ιδρυτής της εταιρείας, υπογραμμίζοντας: «Χρησιμοποιήσαμε την κρίση του κορωνοϊού για να εκσυγχρονίσουμε περαιτέρω και να αναβαθμίσουμε ξανά πολλά δωμάτια και σουίτες».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alltours ανέφερε ακόμη ότι οι παραθεριστές συγκρίνουν τις τιμές πιο προσεκτικά φέτος και κάνουν κράτηση με μεγαλύτερη ευαισθησία ως προς τις τιμές, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να παραιτηθούν από την άνεση και την πολυτέλεια. Η Alltours, πρόσθεσε, επωφελείται από αυτή την τάση επειδή η σαφής θέση του brand και η μεγάλη γκάμα προϊόντων εξυπηρετούν την επιθυμία για καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Ο ίδιος εκτιμά ότι ενδέχεται να παρατηρηθεί περαιτέρω αύξηση της ζήτησης για προσφορές all inclusive, καθώς αυτό επιτρέπει τη μείωση του πρόσθετου κόστους, ειδικά για οικογένειες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα