Αirtours | Περιζήτητη για τουρισμό πολυτελείας η Ελλάδα το 2023

24 Jan 2023, 13:20 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αirtours | Περιζήτητη για τουρισμό πολυτελείας η Ελλάδα το 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ιδιαίτερα ισχυρή ζήτηση για ταξιδιωτικά πακέτα πολυτελείας καταγράφει το brand πολυτελών ταξιδιών της TUI, airtours, με την Ελλάδα, τις Μαλδίβες, την Αίγυπτο και το Μαυρίκιο να αποτελούν προορισμούς για τους οποίους τα πακέτα πολυτελών διακοπών παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση all in και αφορούν έναν στους τέσσερις πελάτες της airtours.

Εξαιρετικά δημοφιλή για το 2023 είναι επίσης τα κλασικά οικογενειακά ταξίδια και τα μεμονωμένα μακρινά ταξίδια, σύμφωνα με τον διευθυντή της airtours, Steffen Boehnke, ενώ μεγάλη ζήτηση συγκεντρώνουν και τα εξατομικευμένα ταξίδια περιπέτειας και τα αποκλειστικά ταξίδια με επίκεντρο το σαφάρι στη Νότια και Ανατολική Αφρική, ιδιαίτερα στη Μποτσουάνα, τη Ν. Αφρική, τη Ναμίμπια και την Τανζανία.

Όπως επισημαίνει ο κ. Boehnke, οι μεμονωμένες και ιδιαίτερες εμπειρίες αποτελούν προτεραιότητα για τους πολυτελείς ταξιδιώτες το 2023. Η παρατήρηση της άγριας ζωής, το σαφάρι πολικής αρκούδας ή τα φυσικά θεάματα όπως οι καταρράκτες και οι παγετώνες είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Επίσης, η Ασία προσελκύει και πάλι τους λάτρεις του πολιτισμού.

Άλλη τάση που καταγράφεται στις κρατήσεις είναι ότι αφορούν ταξίδια υψηλότερης ποιότητας και σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας. Κατά μέσο όρο, οι πελάτες της airtours ταξιδεύουν κατά 2,5 ημέρες περισσότερο και ένας στους τέσσερις επιλέγει διαμονή σε βίλα και σουίτα με ιδιωτική πισίνα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα