TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023 – Ιστορική ζήτηση για all in

18 Jan 2023, 12:39 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023 – Ιστορική ζήτηση για all in

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Αυστριακούς ταξιδιώτες της TUI, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο τουρ οπερέιτορ για το καλοκαίρι του 2023.

Ειδικότερα, στην πρώτη θέση των 15 δημοφιλέστερων χωρών βρίσκεται η χώρα μας και ακολουθεί η Τουρκία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Κροατία, οι ΗΠΑ, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Τυνησία, η Αυστρία, οι Μαλδίβες, η Γερμανία, η Ταϊλάνδη και η Βουλγαρία.

Σε επίπεδο επιμέρους προορισμών, πρώτη έρχεται η Αττάλεια και ακολουθούν η Κρήτη, η Μαγιόρκα, η Ρόδος και η Χουργκάντα, ενώ σε επίπεδο δημοφιλέστερων πόλεων στην πρώτη θέση εντοπίζεται η Βαρκελώνη, στη δεύτερη το Αμβούργο και στην τρίτη το Λονδίνο.

Η μεγάλη τάση για το καλοκαίρι του 2023, που κυμαίνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, είναι το all inclusive, το οποίο αφορά μία στις 2 κρατήσεις που πραγματοποιούνται, ενώ οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής υποχωρούν σημαντικά.

Παρότι είναι αρκετά νωρίς για κρατήσεις, η τάση που καταγράφεται σε αυτές υπόσχεται έκρηξη της ζήτησης για το καλοκαίρι, αναφέρει η TUI Αυστρίας.

Επίσης, κύριο χαρακτηριστικό των διακοπών του 2023 θα είναι η ποιότητα των διακοπών η οποία είναι σημαντικότερη από τη διασφάλιση χαμηλότερη τιμής, με ελάχιστους Αυστριακούς να περιορίζουν τη διάρκεια διαμονής τους ή να επιλέγουν χαμηλότερης κατηγορίας υπηρεσίες. Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση των δαπανών για αναβαθμίσεις υπηρεσιών ενώ υπάρχει ήδη ζήτηση για περισσότερες από μία διακοπές.

Σε επίπεδο πτήσεων, ο τουρ οπερέιτορ διεύρυνε τον αριθμό τους για αυτό το καλοκαίρι, και το πρόγραμμα του 2023 περιλαμβάνει έως 333 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις, εκ των οποίων οι 113 κατευθύνονται στην Ελλάδα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα