CEO Jet2: Τα σχέδια επέκτασης στην Κρήτη από το 2023

29 Sep 2022, 09:27 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

CEO Jet2: Τα σχέδια επέκτασης στην Κρήτη από το 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα επιχειρηματικά σχέδια της Jet2 (αεροπορική εταιρεία) και της Jet2holidays (tour operator) για περαιτέρω επέκταση στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στο Ηράκλειο και τα Χανιά την καλοκαιρινή περίδο, καθώς και τον προγραμματισμό των δύο εταιρειών για το 2023, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Στιβ Χίπι (Steve Heapy), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα hania.news:

Την εκδήλωση – παρουσίαση, που απευθυνόταν σε επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, διοργάνωσαν η Jet2holidays και η AVRA Tours, αντιπρόσωπός της σε Χανιά, Ηράκλειο, Αθήνα και Σαντορίνη, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Εκτός από τον επικεφαλής συντονιστή του AVRA Tours Νίκο Μπούρα και τη Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων (Μανώλης Γιαννούλης, Μανώλης Σταματάκης, Κυριάκος Παπαδάκης, Μιχάλης Κυριακάκης, Αλέξανδρος Καψαλάκης, Claudia Danciu-Proimou) παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, ο πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπύρος Σοφιανός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Νομού Χανίων Κωνσταντίνος Πρώιμος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης Μιχάλης Κυριακάκης και αντιπροσωπεία της Fraport Greece, αποτελούμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αλεξάντερ Τσινέλ (Alexander Zinell), τον γενικό διευθυντή Ανάπτυξης Αεροδρομίων Γιώργο Βήλο, τη γενική διευθύντρια Μάρκετινγκ Κατερίνα Πολλάτου, τον υπεύθυνο Ανάπτυξης Αεροπορικών Γραμμών Χάρη Φίλο και τον διευθυντή του αεροδρομίου Χανίων Τάσο Τηνιακό. Δεδομένου ότι η εκδήλωση απευθυνόταν αποκλειστικά σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου (αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης) και ο κ. Νεκτάριος Ψαρουδάκης (αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χανίων) παρέστησαν, προφανώς, ως άμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματικά με τον τριτογενή τομέα.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο υπεύθυνος συμβολαίων της Jet2Holidays, Τζον Τέιλορ (John Taylor), σημείωσε ότι “για μας τα Χανιά είναι ένας νέος προορισμός. Πρέπει λοιπόν να γνωριστούμε. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, πρέπει να υπάρξει ξανά εμπιστοσύνη από τον πελάτη προς εμάς”, είπε και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Χίπι.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ JET2

Ο κ. Χίπι έκανε μία ωριαία παρουσίαση των δεδομένων της Ομίλου, τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι η κατάρρευση τού Thomas Cook έδωσε, ουσιαστικά, τη δυνατότητα στην Jet2holidays και στην Jet2 -που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στη βρετανική αγορά, να επεκταθούν σημαντικά. Σημειώνεται ότι νούμερο ένα ελληνικός προορισμός για τον Όμιλο είναι το Ηράκλειο, όπου πραγματοποιεί 52 πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ προς τα Χανιά οι πτήσεις ανέρχονται σε 9 κάθε εβδομάδα.

"Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε παρουσίαση στα Χανιά. Οι πτήσεις αυξάνονται στις εννέα του χρόνου και θα έχουμε παραπάνω το 2024. Εξήντα εκατ. λίρες χάνονταν κάθε μήνα στην πανδημία, χωρίς να έχουμε πτήσεις, αντέξαμε όμως γιατί είχαμε δυνατό οικονομικό υπόβαθρο. Παραγγείλαμε 75 νέα αεροσκάφη (10,1 δισ. λίρες) και αυτό είναι το πλεονέκτημά μας με τον ανταγωνισμό. Μπορέσαμε λοιπόν να μεγαλώσουμε τη λίστα προορισμών και σε αυτούς είναι και τα Χανιά. Ο στόλος μας θα αποτελείται από 115 αεροπλάνα του χρόνου κάτι που συνεπάγεται και περισσότερους επιβάτες που θα ξεπεράσουν τα πέντε εκατομμύρια από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δυνατότητες, λοιπόν, που θα έχουμε θα είναι παραπάνω από εκείνες προ πανδημίας”, είπε -αρχικά- ο κ. Χίπι.

“Είμαστε σε μέγεθος λίγο κάτω από την TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πετάμε από δέκα βάσεις. Μας είπαν τρελούς που θα πετάξουμε από το Μπρίστολ, αλλά πιστεύουμε στο εγχείρημά μας αυτό γιατί πετάνε ήδη 7 εκατ. άνθρωποι μαζί μας από εκεί. Στρατηγική μας είναι να στείλουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στη Μεσόγειο γιατί είμαστε οι καλύτεροι και οι μεγαλύτεροι. Αναφορικά με την Ελλάδα, ερχόμαστε σε 15 προορισμούς. Πριν την πανδημία σε 7. Γιατί έγινε αυτό; Πήραμε τα σλοτς που είχε η χρεωκοπημένη Thomas Cook”, συνέχισε.

Πρόσθεσε δε ότι “έχουμε βραβευτεί ως η καλύτερη εταιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και στις δέκα καλύτερες του κόσμου, με βάση το Trip Advisor. Προσφέρουμε υψηλές υπηρεσίες, ενώ κατά την πανδημία δώσαμε αποζημιώσεις στους πελάτες μας για τις ακυρώσεις. Είμαστε, δε, η μόνη εταιρεία που δεν ακύρωσε πτήσεις της το 2022, αλλά και ο μόνος tour operator που διαθέτει 900 συνεργάτες στους προορισμούς μας για να βοηθούν τον κάθε πελάτη μας σε προσωπικό επίπεδο και όχι απρόσωπα, μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό ή μέσω διαδικτύου ή μέσω τηλεφώνου”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Χίπι, η μεγάλη πλειοψηφία κλείνει τις διακοπές της στην Jet2Holidays μέσω διαδικτύου, σε ποσοστό 60%. Όπως ανέφερε, 252 εκατομμύρια επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα της τους τελευταίους 12 μήνες, με το 77% να έχει πρόσβαση από κινητά τηλέφωνα. “Τα πράγματα έχουν αλλάξει από το 1985 όταν ξεκίνησα να δουλεύω και το κομμάτι αυτό συνεχίζει να αναπτύσσεται”, τόνισε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hania.news

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα