Γερμανικός τουρισμός/ DER Touristik: Ο πληθωρισμός θα κάνει τις διακοπές στο εξωτερικό πολυτέλεια το 2023

12 Sep 2022, 11:24 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανικός τουρισμός/ DER Touristik: Ο πληθωρισμός θα κάνει τις διακοπές στο εξωτερικό πολυτέλεια το 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H αύξηση του κόστους ζωής και ο πληθωρισμός καθιστά ανέφικτες τις προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός και πώς θα διαμορφωθεί η ταξιδιωτική συμπεριφορά των καταναλωτών το 2023, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή αγοράς του γερμανου τουρ οπερέιτορ DER Touristik, Werner Sülberg.

Μιλώντας στο FVW, ο κ. Sülberg υπογράμμισε ότι πολλά νοικοκυριά δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Το ποσοστό όσων θα ταξιδέψουν δεν θα πέσει από το 60% αλλά είναι αβέβαιο το που θα ταξιδεύουν και το εάν θα προτιμούν διακοπές εντός Γερμανίας ή μικρότερα ταξίδια με αυτοκίνητο σε γειτονικές χώρες. Και οι δύο αυτές επιλογές συνήθως δεν περιλαμβάνουν κρατήσεις σε τουρ οπερέιτορ ή τουριστικά γραφεία.

Όσον αφορά το καλοκαίρι του 2022, ο κ. Sülberg εκτιμά ότι η ανάκαμψη θα «κλειδώσει» στο 70% ή 80% των επιπέδων 2019, με τα επαγγελματικά ταξίδια να συνεχίζουν να είναι αδύναμα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι η τουριστική χρονιά 2021/22 θα φτάσει μόλις στο 50% των εσόδων του 2019 για τα Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα