Dertour: Νέα προσθήκη Ελληνικού ξενοδοχείου στον κατάλογο αειφόρων διακοπών

19 May 2022, 12:50 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Dertour: Νέα προσθήκη Ελληνικού ξενοδοχείου στον κατάλογο αειφόρων διακοπών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προτάσεις αειφόρων διακοπών σε 39 ξενοδοχεία σε 18 χώρες, ανάμεσα στα οποία είναι και Ελληνικά, περιλαμβάνει ο κατάλογος- μαγκαζίνο του τουρ οπερέιτορ DERTOUR με τίτλο «Bewusst Reisen», ο οποίος περιλαμβάνει προτάσεις αειφόρων ταξιδιών και πιστοποιημένα ξενοδοχεία στην αειφορία.

Στις νέες προσθήκες τους καταλόγου συμπεριλαμβάνεται το Sentido Unique Blue στο Ηράκλειο Κρήτης, με την αειφορία να έχει συνυπολογιστεί από τη φάση κατασκευής του ξενοδοχείου. Η θερμοπρόσοψη μειώνει το ενεργειακό κόστος και τις εκπομπές άνθρακα και οι ηλιακές κυψέλες του ξενοδοχείου παράγουν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Τα προγράμματα εξοικονόμησης και επεξεργασίας νερού καθώς και τα στοχευμένα μέτρα για τη μείωση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση συμβάλλουν στη λελογισμένη χρήση των φυσικών πόρων. Οι δίκαιες συνθήκες εργασίας διασφαλίζουν ότι και οι εργαζόμενοι αισθάνονται άνετα, ενώ στη γαστρονομία χρησιμοποιούνται κυρίως τοπικά προϊόντα.

Ο κατάλογος (ισχύει για την περίοδο Μάιος 2022 – Απρίλιος 2023) περιλαμβάνει ξενοδοχεία από την Ελλάδα, τα Κανάρια, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Κόστα Ρίκα, τη Ν. Αφρική, το Μαυρίκιο και τη Σρι Λάνκα, στο πλαίσιο προγραμμάτων διακοπών που έχουν σχεδιαστεί στη βάση των αειφόρων εμπειριών με πρακτικές συμβουλές, εντυπωσιακές ιστορίες από ταξιδιωτικούς προορισμούς, πληροφορίες για τη δέσμευση του Ιδρύματος DER Touristik Foundation eV αλλά και για τις πρωτοβουλίες ξενοδοχείων στις αειφόρες πρακτικές.

Όλα τα επιλεγμένα ξενοδοχεία διαθέτουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση αειφορίας, πληρούν τα κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) και χαρακτηρίζονται από αειφόρα διαχείριση όσον αφορά την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και περιβαλλοντική τους διάσταση.

Οι πελάτες της DER Touristik μπορούν με τη βοήθεια του καταλόγου να υπολογίσουν και να αντισταθμίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των ταξιδιών τους στη σελίδα dertouristik.myclimate.org.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα