TUI | 3 εκατ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα - 40.000 πτήσεις και 4.500 ξενοδοχεία - έναρξη σεζόν με το αεροσκάφος "Ηράκλειο"
04 Apr 2022, 16:36 | TOUR OPERATORS
TornosNews.gr
Αεροσκάφος της TUI fly, τύπου Boeing 737-8, προσγειώθηκε σήμερα στις 10:00 π.μ. στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, όπου έλαβε χώρα πανηγυρική τελετή ονοματοδοσίας του αεροσκάφους στο όνομα «Ηράκλειο».
Περισσότεροι από 70 προσκεκλημένοι ήταν παρόντες στην τελετή ονοματοδοσίας του αεροσκάφους, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Βουλευτής κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γεώργιος Δριτσάκος, ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γεώργιος Πλιάκας, εκπρόσωποι φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρόεδροι συνδέσμων, ξενοδόχοι και τουριστικοί παράγοντες του νησιού.
Ανάδοχος του αεροσκάφους είναι η 32χρονη Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια στίβου Ειρήνη Βασιλείου.
Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: "Από σήμερα, αεροσκάφος της TUI θα φέρει το όνομα της πρωτεύουσας του πιο δημοφιλούς και μεγαλύτερου νησιού μας".
Έναρξη της σεζόν
Η ονοματοδοσία του αεροσκάφους ταυτόχρονα σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν της TUI στην Ελλάδα. Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που η TUI στοχεύει σε ρεκόρ επισκεπτών με πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα. Καλωσορίζουμε θερμά τους πρώτους επισκέπτες της TUI, που φέτος μάλιστα έρχονται στην Ελλάδα τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε μια άριστη συνεργασία και σχέση εμπιστοσύνης με την TUI για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Αισιοδοξούμε και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο στη χώρα μας".
Η TUI κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και προσφέρει φέτος στην Ελλάδα το μεγαλύτερο σε όγκο πρόγραμμα όλων των εποχών, προσφέροντας 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς. Η εταιρεία αναμένει το 2022 περίπου τρία εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσης πελατών, δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τα προ κρίσης επίπεδα του 2019. Λόγω της υψηλής ζήτησης για τους ελληνικούς προορισμούς, η TUI ξεκινάει τη σεζόν στην Ελλάδα τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, με 62 πτήσεις εντός του Απριλίου προς την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω.
«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμάς, διότι αεροσκάφος της TUI θα απογειώσει το όνομα της πόλης μας και θα το μεταφέρει σε όλη την Ευρώπη. Ο τουρισμός φέρνει κοντά ανθρώπους και και πολιτισμούς και τα αεροδρόμια αποτελούν σημεία σύνδεσης και συνάντησης των ανθρώπων», δήλωσε ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γεώργιος Πλιάκας.
«Ξεκινά σήμερα η φετινή τουριστική περίοδο και αναμένουμε μια δυνατή χρονιά στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Oliver Lackmann, επικεφαλής της TUI fly, κατά την τελετή ονοματοδοσίας στο Ηράκλειο. Περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων της TUI fly από τη Γερμανία στην Ελλάδα θα κατευθύνεται προς τα αεροδρόμια της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Κω και της Πελοποννήσου. Ο Lackmann συνεχίζει: «Πέραν των πολλών ημερήσιων πτήσεων της TUI από τη Γερμανία, αεροσκάφη της TUI θα πετούν στους ελληνικούς προορισμούς και από τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Ολλανδία. Φέτος προσφέρουμε συνολικά περίπου 40.000 πτήσεις σε 19 ελληνικά αεροδρόμια. 9.000 απογειώσεις και προσγειώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη μόνο από και προς την Κρήτη. Τακτικές είναι οι πτήσεις μας όμως και σε μικρότερους προορισμούς όπως η Σάμος, η Σκιάθος και η Ζάκυνθος".
Η TUI κατέχει ισχυρή θέση στην Ελλάδα και στον ξενοδοχειακό τομέα, με περίπου 40 ξενοδοχεία που λειτουργούν με τις επωνυμίες της TUI, όπως τα Robinson, TUI Magic Life, TUI Blue, TUI Suneo και TUI Kids Clubs. Φέτος προστέθηκαν στην Ελλάδα δυο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, το TUI Blue Sensatori Atlantica Caldera Palace στην Κρήτη και TUI Blue Sensatori Atlantica Dreams Resort στη Ρόδο.
Επίσης, νωρίς ξεκίνησε φέτος και το πρόγραμμα κρουαζιέρας της TUI Cruises, με επτά πλοία του στόλου Mein Schiff και πέντε πλοία της Hapag-Lloyd Cruises. Στις 3 Απριλίου το Mein Schiff 5 αναχώρησε από το Ηράκλειο με περίπου 1.650 επιβάτες για την πρώτη φετινή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. "Βλέπουμε και πάλι μια αυξανόμενη ζήτηση για κρουαζιέρες. Ήδη από τον Απρίλιο όλα τα πλοία του στόλου της TUI Cruises είναι σε λειτουργία. Η μεσογειακοί προορισμοί, και ειδικά τα ελληνικά νησιά, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών μας", δήλωσε από το Ηράκλειο η κα. Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TUI Cruises.
διαβάστε ακόμα
-
Τουρισμός | Η EasyJet προσθέτει τη Σκιάθο στο πρόγραμμα διακοπών στην Ελλάδα το 2024 22/09 | 12:07
-
EasyJet holidays: Για πρώτη φορά επέκταση της σεζόν μέχρι το Νοέμβριο 21/09 | 11:23
-
Contiki: Νέα προγράμματα διακοπών στην Ελλάδα το 2024 για νέους και LGBTQIA+ 20/09 | 12:17
-
TUI | Προειδοποίηση για αλλαγές στα ταξίδια στην Ευρώπη λόγω έντονων καιρικών φαινομένων 20/09 | 10:32
-
DERTOUR: Η Ελλάδα στους πιο TOP προορισμούς διακοπών για οικογένειες & πολυτέλεια – Ανεβαίνει η ζήτηση για Φθινόπωρο 19/09 | 13:49
-
TUI: Στο 95% του 2019 κλείνει το φετινό καλοκαίρι - Επέκταση σεζόν για Ελλάδα και Τουρκία 19/09 | 10:20
-
Sunweb France: Η Ελλάδα ήταν ο πιο περιζήτητος προορισμός διακοπών το καλοκαίρι του 2023 15/09 | 15:44
-
Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα “αναζωπύρωσαν” τη ζήτηση για Μαγιόρκα – Το Δεκέμβριο θα κλείσουν τα ξενοδοχεία 13/09 | 13:11
-
ΤUI | Η ανανεωμένη First Choice φέρνει τις διακοπές χωρίς πτήσεις 14/09 | 13:02
-
Novaturas: Διευρυμένη προσφορά πακέτων διακοπών στην Ελλάδα από τη Βαλτική το καλοκαίρι του 2024 13/09 | 11:35
δημοφιλέστερα
- 1 Ευρώπη: Ξηρασία, καύσωνες, πυρκαγές- πώς η κλιματική αλλαγή έπληξε την ήπειρο το 2022 20.04.2023 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 2 Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Αμοργό και Χαλκιδική 18.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Fraport Greece | Χαμηλότερες χρεώσεις στους αερομεταφορείς για επιμήκυνση της σεζόν 21.06.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 4 Οι ταξιδιώτες γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί από τα ξενοδοχεία – Οι νέες τάσεις και το δίδαγμα της Airbnb 22.08.2023 | ΤΑΣΕΙΣ
- 5 11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας στην Κρήτη 09.05.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Airbnb: Τέλος στην προσθήκη νέων Εμπειριών 18.04.2023 | AIRBNB
- 7 Gen Z | Η γενιά που αναδιαμορφώνει την αγορά εργασίας, το μάρκετινγκ, την υγειονομική περίθαλψη, την πολιτική 30.04.2023 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 8 Στον όμιλο Lufthansa η ιταλική αεροπορική εταιρεία ITA Airways - τι προβλέπει η συμφωνία 26.05.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 Η TUI θέλει να αναπτύξει δίκτυο μεταφορών με τρένο στην Ευρώπη 29.06.2023 | TOUR OPERATORS
- 10 4ο Μαστίχαθλον στη Χίο 23.05.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ