TUI: Συνεργασία με την Mobi Systems για πιο αποτελεσματικές μεταφορές των ταξιδιωτών στους προορισμούς

13 Jan 2022, 13:44 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

TUI: Συνεργασία με την Mobi Systems για πιο αποτελεσματικές μεταφορές των ταξιδιωτών στους προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O όμιλος TUI εφαρμόζει τη μηχανική εκμάθηση για την παγκόσμια πλατφόρμα λειτουργιών μεταφοράς σε συνεργασία με τη Mobi Systems, μια startup με έδρα τη Βοστόνη που χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές για τη βελτιστοποίηση του προγραμματισμού.

Με αυτό τον τρόπο η TUI συνεχίζει να επενδύει σε δυνατότητες ψηφιακής πλατφόρμας και αναβαθμίζει περαιτέρω τα λειτουργικά συστήματά της.

Η συνεργασία θα αναβαθμίσει την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών του τουρ οπερέιτορ και θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα προάγοντας την αειφόρα ανάπτυξη του ομίλου.

Η εφαρμογή της TUI θα παρέχει ζωντανό εντοπισμό οχημάτων, χρόνους μεταφοράς και ειδοποιήσεις. Η πλατφόρμα λανσάρεται αυτό το μήνα στη Μαγιόρκα, με την προσθήκη και άλλων προορισμών μέσα στο 2022.

Το 2019, η TUI είχε πωλήσεις 31 εκατ. μεταφορών, μεταφέροντας πελάτης της μεταξύ αεροδρομίων, ξενοδοχείων και σημείων ενδιαφέροντος σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Ο προγραμματισμός των μεταφορών γίνεται αυτοματοποιημένα μέσα από το παγκόσμιο λειτουργικό σύστημα μεταφορών της TUI, όμως η νέα συνεργασία θα αναβαθμίσει το κομμάτι αυτό μέσα από πρόσθετες δυνατότητες machine learning.

Η πλατφόρμα μεταφορών θα φέρει διαφορετικές ενσωματώσεις στα δεδομένα πραγματικού χρόνου των πτήσεων, της κίνησης, του καιρού, των οχημάτων και των κρατήσεων των πελατών, τις βασικές παραμέτρους που επηρεάζουν τον προγραμματισμό μεταφορών.

Μέσα από την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών στη Mobi, η τεχνολογία machine learning θα μπορεί να υπολογίζει συνεχώς τις πιο αποτελεσματικές μεταφορές σε πραγματικό χρόνο, αναβαθμίζοντας τα προγράμματα στιγμιαία και αυτόματα καθώς οι παράμετροι αλλάζουν.

Το machine learning πρόκειται επίσης να μειώσει σημαντικά το κόστος των μεταφορών και να συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα μέσα από τη βελτιστοποίηση των οχημάτων και την πιο αποτελεσματική διαδρομή της μεταφοράς.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα