Βρετανικός τουρισμός | jet2: Εκτίναξη των κρατήσεων μετά την άρση των περιορισμών - Υψηλή ζήτηση για τη Μεσόγειο

07 Jan 2022, 10:07 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός | jet2: Εκτίναξη των κρατήσεων μετά την άρση των περιορισμών - Υψηλή ζήτηση για τη Μεσόγειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άμεση αύξηση των κρατήσεων καταγράφουν οι Jet2.com και Jet2holidays αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον για κατάργηση των τουριστικών περιορισμών από σήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταργεί τα τεστ πριν από την αναχώρηση για τους πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες που ταξιδεύουν στην Αγγλία, όπως και τις δοκιμές PCR και την καραντίνα κατά την άφιξη. Η κυβέρνηση επανέρχεται στην προηγούμενη απαίτηση για τεστ αντιγόνου – πλευρικής ροής εντός 48 ωρών από την άφιξη και, εάν προκύψει θετικό αποτέλεσμα θα υπάρχει τεστ PCR για έλεγχο των παραλλαγών.

Αυτή η ανακοίνωση, όπως είπε ο  διευθύνων σύμβουλος του ομίλου jet2, Steve Heapy σε διαδικτυακή εκπομπή του Travel Weekly, ώθησε σε αύξηση των επισκέψεων στον ιστότοπο των Jet2.com και Jet2holidays. Όπως είπε ο κ.Heapy, διαπιστώθηκε ενδιαφέρον για όλες τις εποχές και όλους τους μήνες.

Οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν και τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, τόνισε το αφεντικό του ομίλου jet2. Ο κόσμος έχει πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση για να κάνει κράτηση για διακοπές, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, η ταλαιπωρία και το κόστος των τεστ ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο για τους ταξιδιώτες, μαζί με τους φόβους να εγκλωβιστούν σε κάποιο προορισμό.

Μερικοί πελάτες μας άλλαξαν τον προγραμματισμό διακοπών τους δύο, τρεις, τέσσερις φορές και θέλουν τώρα απεγνωσμένα να ξεφύγουν. Ορισμένοι έχουν να ταξιδέψουν δύο ή τρία χρόνια, υπογράμμισε ο κ.Heapy.

Ανέφερε ακόμη ότι βελτίωση πωλήσεων καταγράφεται σε γενικές γραμμές για αναχωρήσεις από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023.

Εκπτώσεις 50 λίρες ανά άτομο

Για να τονώσει το κλίμα κρατήσεων ο τουρ οπερέιτορ έσπευσε μετά τις ανακοινώσεις για άρση των περιορισμών να προσφέρει έκπτωση 50 £ ανά άτομο για κρατήσεις στα προγράμματα της Jet2holidays κατά τους χειμερινούς μήνες του 2022, το εφετινό καλοκαίρι, τη χειμερινή περίοδο 2022-23 και το καλοκαίρι 23.

Ο όμιλος, τόνισε ο κ.Heapy, βλέπει «αριθμούς ρεκόρ» νέων πελατών. Ίσως, είπε, να έρχονται στο Jet2 καθώς έχουν απογοητευτεί από άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες στην πολιτική επιστροφής χρημάτων ή άλλων υπηρεσιών. 

Σημειώνεται ότι ο όμιλος με τα εμπορικά του σήματα Jet2.com, Jet2holidays και Jet2CityBreaks έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία (82%) για την ποιότητα υπηρεσιών του από τους Βρετανούς καταναλωτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της οργάνωσης καταναλωτών Which? 

Γι αυτό ο κ.Heapy θεωρεί επιβράβευση του ομίλου την μεγάλη εισροή νέων πελατών. «Είμαστε μια εταιρεία που επενδύει και δεν μειώνει το κόστος», τόνισε.

 Επιστροφή στην κανονικότητα το καλοκαίρι

Ο κ.Heapy εξέφρασε στην διαδικτυακή εκπομπή την αισιοδοξία του ότι το καλοκαίρι του 2022 ο τουρισμός θα επιστρέψει στην κανονικότητα, με τον όμιλο της iet2 να προγραμματίζει χωρητικότητα γι αυτό το καλοκαίρι υψηλότερη από ό,τι ήταν το 2019 και παραγγελία για 75 νέα αεροσκάφη.

«Φτάνουμε στο στάδιο που βγαίνουμε από την περίοδο του Covid και ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε, προσθέτοντας: "Είμαστε μια εταιρεία με αυτοπεποίθηση. Οι κρατήσεις μας είναι ενθαρρυντικές τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ήταν κάτω από εκεί που θέλαμε, αλλά νομίζω ότι τώρα με τα καλά νέα θα ανακάμψουν».

Υψηλότερη ζήτηση διαπιστώνεται, όπως είπε, για την ανατολική Μεσόγειο, τις Καναρίους Νήσους και τις Βαλεαρίδες. Διαφαίνεται επίσης διάθεση για μεγαλύτερες ταξιδιωτικές δαπάνες καθώς ζητούνται καταλύματα υψηλότερης ποιότητας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα