Jet2: 13% περισσότερες θέσεις το καλοκαίρι του 2022, έναντι του 2019

19 Nov 2021, 14:11 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Jet2: 13% περισσότερες θέσεις το καλοκαίρι του 2022, έναντι του 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Jet2 εκτιμά ότι θα υπάρξει επιστροφή της εταιρίας σε κανονική λειτουργία το ερχόμενο καλοκαίρι, παρά το υψηλό επίπεδο απωλειών που κατέγραψε το εξάμηνο του 2021 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου ως αποτέλεσμα του περίπλοκου συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης χωρών του Ην. Βασιλείου.

Η τρέχουσα χωρητικότητα θέσεων για το καλοκαίρι του 2022 ανέρχεται σε επίπεδα 13% υψηλότερα σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019.

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022, εκ των οποίων όσες αφορούν πακέτα διακοπών υπερτερούν στο σύνολο, περιγράφονται ως ενθαρρυντικές, με το μέσο συντελεστή βάρους να βρίσκεται επάνω από τα επίπεδα του καλοκαιριού του 2019.

Δεδομένων των ευχάριστων αυτών τάσεων, παραμένουμε αισιόδοξοι ότι το καλοκαίρι του 2022 θα βιώσουμε μια επιστροφή στην κανονική μας λειτουργία και σε κανονικά επίπεδα επιβατικής κίνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Jet2, Philip Meeson.

Η ορατότητα ως προς το οικονομικό αποτέλεσμα ολόκληρου του έτους παραμένει περιορισμένη και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνέχιση των εμβολιασμών, την απουσία περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων σε σχέση με τον Covid-19 και το αδιάκοπο χειμερινό πτητικό πρόγραμμα 21/22, τόνισε.

Ωστόσο, ο όμιλος προειδοποιεί για περαιτέρω απώλειες τη χειμερινή σεζόν λόγω του ανταγωνιστικού τιμολογιακού περιβάλλοντος και λόγω των απαραίτητων επενδύσεων στη λειτουργία του για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους που αφορούν την ετοιμότητα για διεύρυνση του πτητικού προγράμματος για την καλοκαιρινή σεζόν του 2022.

Κατά το εξάμηνο του 2021, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Ην. Βασιλείου κατέγραψε απώλειες προ φόρων ύψους 205,8 εκατ. λιρών, έναντι 119,3 εκατ. λιρών την αντίστοιχη περίοδο του 2020, καθώς οι λειτουργικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 46% και ανήλθαν σε 600 εκατ. λίρες.

Παρόλ’ αυτά, τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 43% σε τήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 430 εκατ. λίρες καθώς ο συνολικός αριθμός επιβατών για την περίοδο αυξήθηκε κατά 55% σε 1,53 εκατ.

Οι πτήσεις ξεκίνησαν και πάλι στα τέλη Ιουνίου προς το Jersey και στη συνέχεια, την 1η Ιουλίου, προς Βαλεαρίδες και Μαδέρα.

Το πρόγραμμα διευρύθνθηκε σε 37 προορισμούς, με τη χωρητικότητα να ανεβαίνει στο 55% των επιπέδων προ κορωνοϊού, καθώς η κυβέρνηση επέτρεψε τα ταξίδια χωρίς καραντίνα των πλήρως εμβολιασμένων σε πορτοκαλί προορισμούς από τα μέσα Ιουλίου, με τις πτήσεις να ξεκινούν τον ίδιο μήνα και από το Μπρίστολ.

Παρότι η χωρητικότητα θέσεων για την περίοδο αυτή παρουσίασε αύξηση κατά 86% σε 2,68 εκατ., ο μέσος όρος συντελεστή βάρους μειώθηκε στο 57,3% με το συντελεστή στους πορτοκαλί προορισμούς, που ήταν κυρίως προορισμοί μαζικού τουρισμού, να βρίσκεται 20 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον αντίστοιχο για τους πράσινους προορισμούς.

Οι κρατήσεις πραγματοποιούνταν πολύ κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης, οδηγώντας σε μείωση της απόδοσης των εισιτηρίων πτήσης ανά επιβάτη κατά 25% σε ετήσια βάση.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα