ΤUI: Αυξήθηκε το μερίδιο του Ρώσου μεγιστάνα Mordashov, μειώθηκε της RIU

10 Nov 2021, 12:01 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΤUI: Αυξήθηκε το μερίδιο του Ρώσου μεγιστάνα Mordashov, μειώθηκε της RIU

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο όμιλος TUI ολοκλήρωσε τη δεύτερη αύξηση κεφαλαίου μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η πρώτη αύξηση κεφαλαίου αφορούσε 500 εκατ. ευρώ και η δεύτερη 1 δισ. ευρώ.

Εκτός από την τόνωση της ρευστότητας, η βασική αλλαγή είναι ότι ο πλειοψηφικός μέτοχος, Unifirm Limited, ιδιοκτησίας της οικογένειας Mordashov, αύξησε περαιτέρω το μερίδιό του στον όμιλο.

Ο Ρώσος Alexei Mordashov θεωρείται ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στη Ρωσία, με περιουσία που υπολογίζεται σε 20,5 δισ. δολάρια (σχεδόν 17 δισ. ευρώ) για το 2019. Η βασική του δραστηριότητα είναι η εταιρία παραγωγής χάλυβα Severstal PJSC και η εταιρία πώλησης τροφίμων Utkonos.

Όσον αφορά την επένδυσή της στην TUI, αυτή αυξάνεται από 32% σε 33% έπειτα από τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου αλλά και στην απόκτηση μετοχών της ισπανικής ξενοδοχειακής αλυσίδας RIU Hotels & Resorts.

Έπειτα από τη συμμετοχή στην πρώτη αύξηση κεφαλαίου με 19 εκατ. ευρώ, πηγές από τη RIU επιβεβαίωσαν στο Tourinews ότι δεν συμμετείχαν στη δεύτερη. Επομένως, το μερίδιό της στην TUI περιορίστηκε από 3,72% σε 2,4%.

Το γεγονός της μη συμμετοχής της εταιρίας στη δεύτερη αύξηση κεφαλαίου δεν αποτελεί έκπληξη, ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη ότι πρόσφατα προέβη σε μια μεγάλη προσπάθεια για την αγορά του 49% της Riu Hotels SA από την TUI, μια σύμπραξη που δημιούργησαν από κοινού το 1977 για την κατασκευή νέων ξενοδοχείων.

Προκειμένου να γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης 21 ξενοδοχείων, η RIU κατέβαλε 670 εκατ. ευρώ στην TUI και προς τούτο συμφώνησε για δάνειο με την Caixabank.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα