TUI: Κρήτη και Κανάρια Νησιά οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των Ευρωπαίων αυτό το καλοκαίρι

18 Feb 2021, 12:21 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

TUI: Κρήτη και Κανάρια Νησιά οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των Ευρωπαίων αυτό το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών για τους Ευρωπαίους αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το  TUI Holiday-Atlas Summer 2021, το οποίο αξιολογεί τις κρατήσεις για διακοπές  των Ευρωπαίων πολιτών. Επισημαίνεται ότι το πελατολόγιο της TUI περιλαμβάνει περίπου 21 εκατομμύρια ταξιδιώτες από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τωρινά δεδομένα, η Κρήτη αναδεικνύεται ο κορυφαίος προορισμός. Την πρώτη πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών συμπληρώνουν τα Γκραν Κανάρια, η Ρόδος, η Τενερίφη και η Αττάλεια. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Ελλάδα ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους πελάτες της TUI από όλη την Ευρώπη.

Οι κρατήσεις δείχνουν ότι αυτό το καλοκαίρι τα Κανάρια Νησιά είναι μπροστά από τις Βαλεαρίδες Νήσους όσον αφορά τη δημοτικότητα.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί ανά εθνικότητα

Το TUI Holiday-Atlas παρέχει επίσης μια επισκόπηση των προτιμήσεων των πολιτών των ευρωπαϊκών χωρών. Έτσι, φέτος:

  • Οι Βρετανοί έχουν πρώτη επιλογή το  Νταλαμάν στην τουρκική Ριβιέρα και ακολουθούν η Κύπρος, η Αττάλεια, η Τενερίφη και η Ρόδος.
  • Η Κρήτη είναι ο πρώτος προορισμός για τους Γερμανούς παραθεριστές για πρώτη φορά. Το νησί ανεβαίνει δύο θέσεις στην κατάταξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αντικαθιστά τη Μαγιόρκα. Η Ρόδος και η Κως επίσης ανεβαίνουν δύο θέσεις για να καταλάβουν την 3η και την 4η θέση.
  • Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα ελληνικά νησιά είναι ο νούμερο ένα προορισμός για Φινλανδούς, Δανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς. Ακολουθούν: Μαγιόρκα, Αττάλεια και Κύπρος.
  • Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί πελάτες της TUI επιλέγουν πρωτίστως την Αττάλεια και την τουρκική Ριβιέρα αυτό το καλοκαίρι, ενώ τα δύο ελληνικά νησιά της Κρήτης και της Ρόδου, καθώς και η Μαγιόρκα και η Τενερίφη είναι επίσης πολύ δημοφιλή.
  • Οι Γάλλοι παραθεριστές έχουν επιλέξει τη Σικελία ως τον αγαπημένο τους προορισμό αυτή τη φορά και ακολουθούν ελληνικοί και ισπανικοί προορισμοί. Οι Γάλλοι επιθυμούν επίσης να κάνουν διακοπές στη χώρα τους αυτό το καλοκαίρι.

Σε γενικές γραμμές το TUI Holiday-Atlas δείχνει ότι:

  • Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν μεγάλη ζήτηση. Η Ελλάδα ξεκινά τη νέα σεζόν με την δυναμική του περασμένου καλοκαιριού. Τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού, τα ολοκληρωμένα μέτρα υγιεινής και ένα ευρύ φάσμα προσφορών είχαν ήδη καταστήσει την Ελλάδα τον πιο δημοφιλή προορισμό το 2020.
  • Στην Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά πρωτοστατούν ως προς τις κρατήσεις. Ωστόσο, αναμένεται αύξηση των κρατήσεων για τις Βαλεαρίδες Νήσους τις επόμενες εβδομάδες.
  • Αύξηση των κρατήσεων αναμένεται και για την Τουρκία. Αυτό φαίνεται από την αξιολόγηση των ερωτημάτων αναζήτησης στις σελίδες κρατήσεων της TUI στις διάφορες χώρες προέλευσης.
  • Επιπλέον, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας. Κάτι, που δείχνει τη λαχτάρα των Ευρωπαίων να ξεδώσουν φέτος στις διακοπές, με υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες.
  • Ήδη η TUI έχει 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021, αριθμός που επιβεβαιώνει την έντονη επιθυμία για ταξίδια των Ευρωπαίων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα