ΤUI: Νέα ενίσχυση 1,8 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

03 Dec 2020, 12:25 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

ΤUI: Νέα ενίσχυση 1,8 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Νέα οικονομική βοήθεια θα λάβει η TUI, καθώς, όπως ανακοίνωσε, επιτεύχθηκε συμφωνία για  χρηματοοικονομικό πακέτο ύψους 1,8 δισ. Ευρώ με ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία.

Με την ενίσχυση αυτή ο τουρ οπερέιτορ διασφαλίζει τη ρευστότητά του για το 2021. Μετά τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο, πάντως, η TUI αναμένει βελτίωση της κατάστασης και ισχυρότερη επιστροφή στα ταξίδια διακοπών κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Η TUI ήταν μια πολύ υγιής εταιρεία πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε ο Fritz Joussen, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI AG. Ωστόσο, μετά το Μάρτιο δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει σημαντικές πωλήσεις. Το χρηματοοικονομικό πακέτο δίνει τη δυνατότητα να κοιτάμε με συνέπεια το μέλλον και να προετοιμάσουμε τον Όμιλο στρατηγικά και διαρθρωτικά για την μετά την πανδημία εποχή, τόνισε ο Joussen.

Πλέον η TUI με αυτή τη συμφωνία είχε κεφάλαια και πιστωτικές διευκολύνσεις συνολικού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα