Η Γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει συμμετοχή στις μεγάλες αποφάσεις της TUI

22 Sep 2020, 10:24 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει συμμετοχή στις μεγάλες αποφάσεις της TUI

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Γερμανική κυβέρνηση ζητεί να έχει ρόλο λήψης αποφάσεων στην TUI μετά τα δύο πακέτα βοήθειας που προσέφερε στον οργανισμό προκειμένου να διατηρήσει τη ρευστότητα και την επιβίωσή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρία είχε ζητήσει και έλαβε τον Αύγουστο 1,2 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), με έδρα στην Φρανκφούρτη ενώ τον Απρίλιο είχε επίσης λάβει 1,2 δισ. ευρώ. 

Τώρα οι Πράσινοι θεωρούν ότι θα πρέπει να έχουν άποψη σε ζητήματα του οργανισμού όπως η απασχόληση ή η προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, η κρατική βοήθεια θεωρούν ότι θα πρέπει να συνδέεται με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την τήρηση οικολογικών προτύπων λειτουργίας. 

Στις διαπραγματεύσεις, η Γερμανική κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίζει ότι έχει άμεση επιρροή σε σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις της εταιρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων στο γερμανικό κοινοβούλιο, Sven-Christian Kindler, όπως μεταδίδει η Pagtour.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποτελέσει μέτοχο της TUI λαμβάνοντας μερίιδο 9%, και να αποτελέσει έτσι το δεύτερο μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο με μέτοχο το κράτος, μετά Lufthansa, όπου το κρατικό μερίδιο ανέρχεται στο 20%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα