Thomas Cook: Χωρίς εγγύηση για έγκαιρη επιστροφή των χρημάτων εάν υπάρξουν μαζικές ακυρώσεις διακοπών

21 Sep 2020, 12:36 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Thomas Cook: Χωρίς εγγύηση για έγκαιρη επιστροφή των χρημάτων εάν υπάρξουν μαζικές ακυρώσεις διακοπών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ταξιδιωτικές υπηρεσίες χωρίς πλήρη δέσμευση για την επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές των οποίων οι διακοπές μπορεί να ακυρωθούν εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, μέσα σε 14 ημέρες, όπως απαιτείται από το νομοθετικό πλαίσιο, θα προσφέρει η Thomas Cook, σύμφωνα με τη βρετανική ένωση για την προστασία των καταναλωτών, Which?.

Ενώ ο στόχος είναι να επιστρέφονται τα χρήματα μέσα σε 14 ημέρες, όπως προβλέπεται στη βρετανική νομοθεσία (Package Travel and Linked Travel Arrangements Regulations 2018), η Thomas Cook δήλωσε ότι δε μπορεί να δώσει σχετική εγγύηση για την προθεσμία των 14 ημερών σε περιπτώσεις μαζικών ακυρώσεων. 

Οι ταξιδιώτες που έδειξαν κατανόηση στις τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες κλήθηκαν να διαχειριστούν μεγάλο όγκο περιπτώσεων επιστροφής χρημάτων, είναι πιθανό να μην προτιμήσουν την Thomas Cook, αναφέρει η Which?.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αλλαγών στις αερογέφυρες της Βρετανίας

Εάν μια χώρα βγει από αερογέφυρα με τη Βρετανία ή εάν η ταξιδιωτική σύσταση του Βρετανικού ΥΠΕΞ αποτρέπει τα ταξίδια στον προορισμό, οι πελάτες της Thomas Cook θα μπορούν να κάνουν αλλαγή κράτησης του πακέτου τους σε νέο προορισμό ή να αλλάξουν τις ημερομηνίες, δωρεάν. 

Ωστόσο δεν προσφέρεται άμεση επιστροφή χρημάτων. Σε πρώτη φάση, θα επιχειρηθεί να προσφέρεται στους πελάτες αλλαγή προορισμού ή ημερομηνίας ταξιδίου, κάτι που μπορεί να συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος. Όσοι απορρίψουν την επιλογή αυτή, μπορούν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων. Αυτή η επιλογή κρίνεται ευνοϊκή καθώς οι On The Beach και Love Holidays δεν προσφέρουν επιστροφή χρημάτων για πακέτα διακοπών σε χώρες όπου ισχύει σύσταση για αποφυγή ταξιδίων, εάν η πτήση συνεχίζει να ισχύει. Επιστρέφουν όμως το κόστος του ξενοδοχείου μέσα στο πακέτο εάν οι πελάτες επιλέξουν να ακυρώσουν.

Προσφέρονται διακοπές μόνο (;) σε χώρες χωρίς καραντίνα

Αυτό αναγράφεται στην ιστοσελίδα της Thomas Cook. Προσφέρονται χώρες όπως η Κύπρος και η Ιταλία, όμως όχι η Ισπανία. Ωστόσο, περιλαμβάνονται και ταξίδια στην Ιρλανδία όπου οι Βρετανοί χρειάζεται να περνούν από καραντίνα.

Ευέλικτες κρατήσεις δωματίων

Η Thomas Cook δήλωσε ότι επέλεξε να συνεργαστεί με ευέλικτες αεροπορικές εταιρίες, όπως η EasyJet, και προσφέρει αποκλειστικά ευέλικτες τιμές δωματίων σε ξενοδοχεία, διευκολύνοντας την αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση. 

Προστασία των χρημάτων των ταξιδιωτών

Σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους τουρ οπερέιτορ, η Thomas Cook τοποθετεί τα χρήματα των πελατών της σε ασφαλή λογαριασμό μέχρι να ολοκληρωθούν οι διακοπές. Θεωρητικά, επισημαίνει η Which?, κάτι τέτοιο διευκολύνει την εταιρία να πραγματοποιεί επιστροφές χρημάτων εάν οι διακοπές δεν πραγματοποιηθούν. Στην πραγματικότητα, το σύστημα αυτό ενδέχεται να βοηθήσει μόνο στην αποζημίωση του ξενοδοχείου, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες πληρώνονται εκ των προτέρων. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα