Αναστάτωση τους επιβάτες πτήσης της TUI από Ζάκυνθο στο Κάρντιφ, καθώς βρέθηκαν 7 με κορωνοϊό

31 Aug 2020, 14:31 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Αναστάτωση τους επιβάτες πτήσης της TUI από Ζάκυνθο στο Κάρντιφ, καθώς βρέθηκαν 7 με κορωνοϊό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε στους περίπου 200 επιβάτες και το πλήρωμα πτήσης της TUI από Ζάκυνθο στο Κάρντιφ, καθώς στην άφιξη 7 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και οι υπόλοιποι κλήθηκαν σε αυτο-απομόνωση δυο εβδομάδων.

Επιβάτες της πτήσης έσπευσαν να καταγγείλουν ότι ορισμένοι συνεπιβάτες τους δεν φορούσαν μάσκα και ότι κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους, χωρίς το πλήρωμα της καμπίνας να βάλει μια τάξη.

Η TUI ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελιών, υποστηρίζοντας ότι προτεραιότητά της είναι η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και ότι το πλήρωμα είναι εκπαιδευμένο στην τήρηση των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Οι επιβάτες, ανέφερε, ενημερώνονται πριν από το ταξίδι και κατά την πτήση ότι πρέπει να φορούν μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια και δεν επιτρέπεται να μετακινούνται. Οι μάσκες μπορούν να αφαιρεθούν μόνο για το φαγητό και το ποτό, τόνισε. .

Ένας επιβάτης δήλωσε στο BBC ότι η πτήση ήταν ανυπόφορη. Ο συνεπιβάτης δίπλα του είχε τη μάσκα στο λαιμό, τόνισε, και οι αεοροσυνδοί όχι μόνο δεν του έκαναν παρατήρηση, αλλά του έδωσαν και δωρεάν ποτό όταν ανέφερε ότι γνώριζε μέλος του πληρώματος.

Το Αεροδρόμιο του Κάρντιφ, το οποίο ανήκει στην ουαλική κυβέρνηση, σε ανακοινωσή του, επισημαίνει ότι ακολουθεί πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζονται από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Ουαλίας, την FCO και την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την υγειονομική ασφάλεια των επιβατών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα