Alltours: Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ κορωνοϊού στα ελληνικά ξενοδοχεία για μερίδα Γερμανών

29 Jun 2020, 14:59 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Alltours: Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ κορωνοϊού στα ελληνικά ξενοδοχεία για μερίδα Γερμανών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Γερμανοί από τις περιοχές Gütersloh και Warendorf που ανήκουν στο ομόσπονδο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας, δεν γίνονται δεκτοί στα ξενοδοχεία της Μεσογείου εάν δεν έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ Alltours. Η Αυστρία απαιτεί επίσης αρνητικό τεστ κορωνοϊού για επισκέπτες των περιοχών αυτών.

Οι ξενοδόχοι από την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, το Μαυροβούνιο και την Κύπρο απαιτούν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού από τους επισκέπτες τους από τις περιοχές αυτές, για λόγους ασφαλείας του συνόλου των ταξιδιωτών, αναφέρει ο τουρ οπερέιτορ σε ανακοίνωσή του. 

Σύμφωνα με τον Alltours, οι ταξιδιώτες από τις περιοχές αυτές που δεν έχουν αρνητικό τεστ θα απορρίπτονται από τους ξενοδόχους. Είναι πιθανό να διεξάγεται ένα σύντομο τεστ κορωνοϊού στο ξενοδοχείο με έξοδα του ταξιδιώτη και μπορεί να συνεπάγεται καραντίνα μίας ημέρας.

Η διαδικασία ισχύει και για τα ξενοδοχεία Allsun που ανήκουν στον Alltours. Ήδη, σε αυτά μετριέται η θερμοκρασία των επισκεπτών. 

Δεν μας αρέσει αυτή η κατάσταση, παραδέχεται ο ιδιοκτήτης του Alltours, Willi Verhuven, όμως γίνεται για την ασφάλεια όλων των επισκεπτών των ξενοδοχείων. 

Η κυβέρνηση της Γερμανίας συμφώνησε σε μια ενιαία διαδικασία διακοπών εντός Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία οι ταξιδιώτες θα χρειάζονται αρνητικό τεστ κορωνοϊού εάν προέρχονται από περιοχή με υψηλή διασπορά του ιού (πάνω από 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα), όπως οι Gütersloh και Warendorf. Διαφορετικά, δεν τους επιτρέπεται να κανουν τσεκ ιν σε ξενοδοχεία ή να μείνουν σε εξοχική κατοικία. Το τεστ πρέπει να έχει γίνει εντός 48 ωρών. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα