TUI: Ξεκινούν οι πτήσεις από τις χώρες, που έχει παρουσία- Η Ελλάδα στο επίκεντρο

29 Jun 2020, 10:18 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

TUI: Ξεκινούν οι πτήσεις από τις χώρες, που έχει παρουσία- Η Ελλάδα στο επίκεντρο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Κροατία βρίσκονται στο επίκεντρο των πρώτων διακοπών της TUI για την εφετινή σεζόν, με τον όμιλο να δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει από όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες έχει παρουσία. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι πρώτες πτήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επό τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

Η TUI αναμένει ότι σύντομα θα επιτραπούν τα ταξίδια και σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Τουρκία και το Μαρόκο. Όπως επισημαίνει ο όμιλος έχει συζητήσει με τις κυβερνήσεις των χωρών, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε τα ταξίδια να γίνονται με υψηλά πρότυπα ασφαλεάς όπως και στην ΕΕ.

Η TUI είναι καλά προετοιμασμένη να προσφέρει διακοπές σε αυτούς τους δημοφιλείς προορισμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις αρθούν οι εθνικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, τονίζει.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα από τα πιλοτικά προγράμματα διακοπών στη Μαγιόρκα στα μέσα Ιουνίου, επισημαίνει ότι τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι οι πελάτες αποδέχονται τα μέτρα προστασίας στις πτήσεις και στα ξενοδοχεία. Λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες.

Η επανεκκίνηση ανά αγορά της TUI:

Γερμανία: Ως ο πρώτος τουρ οπερέιτορ, η TUI Deutschland ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της στις 15 Ιουνίου, με δύο πτήσεις από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη προς τη Μαγιόρκα και έκτοτε είχε προγραμματίσει 40 επιπλέον πτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Τον Ιούλιο, σχεδιάζει να εκτελέσει 1.500 πτήσεις, κυρίως προς τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία. Τα Κανάρια Νησιά θα ξεκινήσουν και πάλι από την 1η Ιουλίου.

Αυστρία: Η πρώτη πτήση της TUI Austria θα απογειωθεί από τη Βιέννη στις 3 Ιουλίου, με προορισμό την Κρήτη. Τον Ιούλιο, προγραμματίζονται 60 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις με έμφαση στα ελληνικά νησιά.

Ελβετία: Η TUI Suisse ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της στις 18 Ιουνίου, με την πρώτη πτήση από τη Ζυρίχη προς το Φάρο και στις 29 Ιουνίου στη Λάρνακα. Τις επόμενες εβδομάδες, οι αναχωρήσεις προγραμματίζονται με έμφαση στις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα και τις Καναρίους Νήσους.

Πολωνία: Η TUI Poland προετοιμάζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στη Μαγιόρκα και την Κρήτη από την 1η Ιουλίου και στη συνέχεια θα προσθέσει άμεσα τη Βουλγαρία και τα ελληνικά νησιά στο πρόγραμμά της. Η TUI Poland έχει μεταφέρει όλη την εξυπηρέτηση πελατών της στην ψηφιακή πλατφόρμα, παρέχοντας σε όλους τους επισκέπτες μια πλήρως ψηφιακή υποστήριξη  μέσω της εφαρμογής.

ΗΒ και Ιρλανδία: Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της TUI, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, ξεκινά εκ νέου τις δραστηριότητές της από τις 11 Ιουλίου, με τις πρώτες πτήσεις να αναχωρούν από το Λονδίνο-Γκάτουικ προς την Ίμπιζα και από το Μπέρμιγχαμ προς την Πάλμα. Θα εκτελεί 44 πτήσεις την εβδομάδα σε οκτώ προορισμούς μεταξύ 11 και 24 Ιουλίου και θα αυξηθεί σε 19 προορισμούς από τις 25 Ιουλίου, αυξάνοντας τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από τον Αύγουστο.

Σουηδία: Η Σουηδία ανοίγει τα σύνορά της με τέσσερα ταξίδια αναψυχής στις 30 Ιουνίου. Λίγες μέρες αργότερα, οι πρώτοι Σουηδοί θα πετάξουν στη Ρόδο με πτήσεις της TUI. Τις επόμενες εβδομάδες, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα προς τις χώρες Σένγκεν, με τους περισσότερους παραθεριστές να επιλέγουν παραδοσιακά να ταξιδέψουν στην Ισπανία και την Ελλάδα.

Νορβηγία: Η νορβηγική κυβέρνηση επεσήμανε ότι σκοπεύει να ανοίξει τα σύνορά της για τους πολίτες της σε πολλές χώρες Σένγκεν στις 15 Ιουλίου. Η TUI αναμένει ότι οι πρώτοι Νορβηγοί ταξιδιώτες της TUI θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Όσλο Γκαρντεμέν την ίδια εβδομάδα για την Κρήτη.

Δανία: Τα σύνορα της χώρας άνοιξαν για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στις 27 Ιουνίου. Στη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, η πρώτη πτήση με Δανούς επισκέπτες θα απογειωθεί ξανά από την Κοπεγχάγη προς την Κρήτη. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουν οι πτήσεις και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Κύπρος.

Φινλανδία: Η Φινλανδία αίρει τις  ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για έναν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών από τις 13 Ιουλίου και μετά. Η ζήτηση των πελατών για ταξίδια το καλοκαίρι είναι υψηλή. Η πρώτη πτήση θα είναι από το Ελσίνκι προς την Κρήτη και στη συνέχεια θα υπάρχουν 29 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο.

Βέλγιο: Στις 20 Ιουνίου, η TUI fly Belgium πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση από τις Βρυξέλλες προς το Ντουμπρόβνικ. Από την 1η Ιουλίου και μετά, ξεκινά το πρόγραμμα στην Ισπανία και την Ελλάδα. Η TUI fly Belgium θα αυξήσει σταδιακά τις δραστηριότητές της. Από τις 24 Ιουλίου, η εταιρεία θα λειτουργήσει πλήρως το πρόγραμμά της με 219 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 72 προορισμούς.

Ολλανδία: Η TUI Netherlands επαναλειτουργεί από την 1η Ιουλίου, με την πρώτη πτήση να δρομολογείται από το Άμστερνταμ στη Μαγιόρκα, ακολουθούμενη από πτήσεις προς Γκραν Κανάρια, Τενερίφη, Ίμπιζα και πολλά ελληνικά νησιά αργότερα αυτή την εβδομάδα. Από τα μέσα Ιουλίου και μετά, προγραμματίζονται πτήσεις προς Κύπρο και Βουλγαρία. Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι θα αυξηθεί σε περισσότερες από 200 πτήσεις σε 30 προορισμούς. Στις 2 Ιουλίου, θα γίνει η πρώτη πτήση μεγάλων αποστάσεων της TUI από την Ολλανδία στο νησί Κουρακάο των Ολλανδικών Αντιλλών.

Γαλλία: Η TUI France θα επικεντρωθεί στα βασικά brand, "Club Marmara" και "Club Lookéa" και στην κύρια εμπορική της επωνυμία, "Nouvelles Frontières". Περίπου σαράντα  κλαμπ θα ανοίξουν τις πόρτες τους από την 1η Ιουλίου, στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Η κύρια καλοκαιρινή σεζόν στη Γαλλία ξεκινά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου με την επανλειτουργία πάνω από το 50% των κλαμπ.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα