TUI Γαλλίας: Πουλά όλα τα ταξιδιωτικά της γραφεία και περιορίζει τα brand

19 Jun 2020, 11:59 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

TUI Γαλλίας: Πουλά όλα τα ταξιδιωτικά της γραφεία και περιορίζει τα brand

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O όμιλος TUI προβαίνει σε αναδιάρθρωση της θυγατρικής του στη Γαλλία που σημειώνει απώλειες εδώ και καιρό. Στο πλαίσιο αυτό, τα 70 ιδιόκτητα τουριστικά γραφεία θα πωληθούν ή θα κλείσουν. 

Στο μέλλον, η TUI Γαλλίας θα επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις με υψηλό περιθώριο κέρδους και με λίγα brand, όπως δήλωσε η εταιρία. Επιπλέον, οι προσφορές μεγάλου όγκου αλλά χωρίς αρκετά μεγάλα περιθώρια κέρδους θα απομακρυνθούν από το χαρτοφυλάκιο.

Η εταιρία θα γίνει πολύ πιο λιτή. Σύμφωνα με το σχετικό πρότζεκτ, θα γίνουν περικοπές 583 θέσεων εργασίας εάν κλείσουν τα ταξιδιωτικά γραφεία της. Αυτό ισοδυναμεί με το 60% του εργατικού προσωπικού της TUI Γαλλίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της TUI. Το σχέδιο για το μέλλον σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα στην TUI Γαλλίας να είναι κερδοφόρα από το 2021.

Η TUI Γαλλίας σημείωνε απώλειες ήδη σε μια αγορά με διαρθρωτικές προκλήσεις, υψηλό κόστος δομών και χαμηλά περιθώρια κέρδους. Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε σημαντικά.

Προ τετραετίας, η TUI στη Γαλλία εξαγόρασε τις επιχειρήσεις τουρ οπερέιτορ της καναδικής αεροπορικής εταιρίας Transat, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Lookéa holiday clubs, με πωλήσεις 460 εκατ. ευρώ.

Η Transat Γαλλίας εντάχθηκε στην TUI Γαλλίας, και έκτοτε ο γερμανικός όμιλος αποτελούσε τον ηγέτη στην αγορά της χώρας.

Πέρυσι, κυκλοφορούσαν φήμες για συγχώνευση των TUI Γαλλίας και Marietton Development, με την τελευταία να διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ταξιδιωτικών γραφείων της Γαλλίας και μικρότερους τουρ οπερέιτορ, όπως ο σπεσιαλίστας για την Ελλάδα Voyages Héliades και το brand Naya.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα