TUI: Το 2021 τα πρώτα σημάδια κανονικότητας και επαναφορά στην ανάπτυξη το 2022

10 Jun 2020, 12:30 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

TUI: Το 2021 τα πρώτα σημάδια κανονικότητας και επαναφορά στην ανάπτυξη το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι μισές από τις πτήσεις προ κρίσης κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι και μάλιστα προς το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI, Friedrich Joussen.

Το ίδιο θα συμβεί και τη χειμερινή σεζόν, ενώ η TUI ελπίζει ότι ο καλοκαιρινός τουρισμός θα επιστρέψει σε κάποια κανονικότητα το ερχόμενο έτος και ότι η σημαντική ανάπτυξη θα καταγραφεί και πάλι το καλοκαίρι του 2022.

Ο κ. Joussen, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ξένου Τύπου της Γερμανίας (VAP), έκανε την πρόβλεψη ότι αυτή τη χρονιά δεν αναμένονται περισσότεροι από τους μισούς τουρίστες που, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα διακινούσε ο τουρ οπερέιτορ στα Κανάρια και της Βαλεαρίδες.

Η TUI σκοπεύει να περιορίσει στο μισό τις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στον αερομεταφορέα της Tuifly.

Πρόκειται για 900 θέσεις πλήρους απασχόλησης, δήλωσε ο κ. Joussen. Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του ομίλου επισημαίνει ότι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ TUI Γερμανίας και Tuifly με πληροφορίες του Reuters να κάνουν λόγο για περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας από τις συνολικά 2.000 πλήρους απασχόλησης.

Τα χειρότερα έχουν περάσει, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και, όπως είπε, επί του παρόντος, καταγράφεται ποσοστό 80% των κανονικών κρατήσεων στην ιστοσελίδα της εταιρίας, επομένως υπάρχει επιστροφή της ζήτησης.

Από τα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις στις Βαλεαρίδες και την Πορτογαλία ενώ από τις αρχές Ιουλίου ξεκινά η δραστηριότητα στη νότια Ευρώπη σε ευρύτερη κλίμακα. Στην Τουρκία και την Αίγυπτο η εκκίνηση τοποθετείται 4 με 6 εβδομάδες αργότερα. Στις αρχές Αυγούστου στόχος θα είναι και το Ην. Βασίλειο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα