"Αντίο" από την Thomas Cook Γερμανίας- ποιες μάρκες διασώζονται

21 Nov 2019, 16:27 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

"Αντίο" από την Thomas Cook Γερμανίας- ποιες μάρκες διασώζονται

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το τέλος της Thomas Cook Γερμανίας επισφραγήστηκε σήμερα με την αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τους εταίρους και τους πωλητές του ομίλου, που έστειλαν σήμερα 21 Νοεμβρίου η διευθύνουσα σύμβουλος Stefanie Berk και οι επικεφαλής των τμημάτων Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Carsten Seeliger και της Οικονομικής Διεύθυνσης Steffen Patzak,

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ο αγώνας που δόθηκε για τη διάσωση της εταιρείας στη Γερμανία, εδώ και δυο μήνες που πτώχευσε ο Thomas Cook, όμως οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες: Δεν θα υπάρξει μέλλον για τον Thomas Cook στη Γερμανία, ο οποίος σταματά στα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι του Thomas Cook χάνουν τη δουλειά τους.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι μέχρι και την τελευταία ημέρα κάναμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους συνεργάτες και τους πελάτες που επηρεάζονται από την αποτυχία μας. Και να τους ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, τονίζεται στην επιστολή.

Στη συνέχεια αναφέρονται τα τμήματα της εταιρείας, που διασώζονται, όπως το Bucher Reisen  και το Öger Tours GmbH. Οι διαπραγματεύσεις έχουν επίσης προχωρήσει αρκετά για την πώληση της GFR στο Bochum, τα ταξιδιωτικά γραφεία franchise με το Holiday Land και για τα franchise ξενοδοχεία του Sentido. Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον για άλλα περιουσιακά στοιχεία, ειδικά για την παραδοσιακή μάρκα Neckermann Reisen.

Η διάσωση αυτών των εταιρειών εξασφαλίζει περίπου τις μισές από τις αρχικές 2.100 θέσεις εργασίας της Thomas Cook στη Γερμανία.

Σήμερα η Thomas Cook Γερμανίας λέει αντίο!, καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε την... 

«Αγαπητοί πωλητές και επιχειρηματικοί εταίροι στον τομέα του τουρισμού,

Η πτώχευση του Thomas Cook επηρεάζει τον τουριστικό κλάδο εδώ και δύο μήνες. Ακόμη και μετά την αίτηση αφερεγγυότητας της βρετανικής μητρικής εταιρείας μας, δεν εγκαταλείψαμε τις επιχειρήσεις στη Γερμανία και αγωνίσαμε για τη συνέχιση της εταιρείας μας. Μετά από περίπου εννέα εβδομάδες άκαρπων διαπραγματεύσεων, με μεγάλη θλίψη σας αναφέρουμε ότι δεν θα υπάρξει μέλλον για τον Thomas Cook στη Γερμανία. Αναμένουμε οτι η λειτουργία της θα σταματήσει στα τέλη Νοεμβρίου. Και αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι του Thomas Cook χάνουν τις δουλειές τους.

Αυτό αποτελεί μεγάλο χτύπημα για όλους μας. Γνωρίζουμε ότι το γεγονός αυτό έχει φέρει τους επιχειρηματικούς μας εταίρους - πάνω απ 'όλους τους συνεργάτες πωλήσεων, αλλά και τους προορισμούς και τις αεροπορικές εταιρείες - σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Να είστε βέβαιοι ότι μέχρι και την τελευταία ημέρα κάναμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους συνεργάτες και τους πελάτες που επηρεάζονται από την πτώχευση. Και να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Όπως ίσως έχετε ακούσει, εξακολουθούν να υπάρχουν ενθαρρυντικές λύσεις για τη συνέχιση μεμονωμένων τμημάτων της εταιρείας: Για την Bucher Reisen & Öger Tours GmbH, για τη δική μας αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων καθώς και για την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου μας, η λειτουργία συνεχίζεται. Οι διαπραγματεύσεις έχουν επίσης προχωρήσει αρκετά για την πώληση του GFR στο Bochum, του συστήματος ταξιδιωτικών πρακτορείων franchise με το Holiday Land και για τα franchise ξενοδοχεία του Sentido. Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον για άλλα περιουσιακά στοιχεία, ειδικά για το brand Neckermann Reisen. Αυτό διασφαλίζει περίπου τις μισές από τις 2.100 θέσεις εργασίας στην Thomas Cook στη Γερμανία.

Αλλά πολλοί από τους υπαλλήλους μας δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν στο μέλλον. Περίπου 1000 συνάδελφοι υψηλής εξειδίκευσης και αφοσίωσης πρέπει να αναπροσανατολστούν, αναζητώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους. Και πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να βλέπουν το μέλλον τους στην τουριστική βιομηχανία.

Με την υποστήριξη κάποιων από εσάς, οργανώσαμε εκδήλωση για ευκαιρίες εργασίας στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας στο Oberursel στις 20 Νοεμβρίου, όπου παρουσιάσαμε συγκεκριμένες προσφορές εργασίας και είχαμε πολλές καλές συζητήσεις.

Για αυτό, αλλά και για όλα αυτά τα χρόνια, για τις ώρες που περάσαμε μαζί, τα συναρπαστικά γεγονότα, τις καλές συζητήσεις, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θα βρείτε πολλές ευκαιρίες για νέες θέσεις στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Σήμερα η Thomas Cook Γερμανίας λέει αντίο!

Stefanie Berk, Carsten Seeliger, Steffen Patzak".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα