Τουρισμός | Ο Anex Tour αγοράζει τους Öger Tours και Bucher στη Γερμανία

21 Nov 2019, 10:23 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Τουρισμός | Ο Anex Tour αγοράζει τους Öger Tours και Bucher στη Γερμανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο τουρκικών συμφερόντων τουρ οπερέιτορ Anex Tour αγοράζει τα brand της Thomas Cook στη Γερμανία Öger Tours και Bucher Reisen, όπως είχε γράψει το Tornos News στις 18 Νοεμβρίου.

Η δικηγορική εταιρεία HWW Hermann Wienberg Wilhelm, που είναι διαχειριστής της πτώχευσης, δήλωσε ότι ο Anex Tour είναι ο ιδανικός αγοραστής γι αυτούς τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς ταιριάζουν απόλυτα με το χαρτοφυλάκιό του. Ο Anex Tour αναλαμβάνει και τους 84 υπαλλήλους στις δύο εταιρίες του Αμβούργου και του Meerbusch (κοντά στο Ντίσελντορφ).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Anex-Tour, Neset Kockar, τόνισε ότι η απόκτηση αυτών των σημαντικών εμπορικών σημάτων στη γερμανική αγορά, επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση του Anex Tours να γίνει διεθνής παίκτης στην τουριστική βιομηχανία.  "Είναι πεπεισμένος ότι η διάσωση του Öger Tours και η ένταξη του Bucher Reisen στον όμιλο Anex-Tours θα δημιουργήσει πραγματική προστιθέμενη αξία για το Anex", τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος μεγιστάνας Neset Kockar είχε γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος και στον Thomas Cook πριν από την πτώχευση, αγοράζοντας το 8% των μετοχών του ομίλου.

Η αγορά υπόκειται στην έγκριση των πιστωτών και της αντιμονοπωλιακής αρχής, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν την τιμή αγοράς.

Οι κρατήσεις που ακυρώθηκαν στους Öger Tours και Bucher Reisen μετά την αίτηση πτώχευσης δεν μπορούν να επαναληφθούν για νομικούς λόγους.  

Ο Anex Tour πάντως δεν αναλαμβάνει χρέη, που παραμένουν στην αφερέγγυα Bucher Reisen & Öger Tours GmbH.

Η εξαγορά θα καταστήσει τον τουρκικό όμιλο, ο οποίος έχει ήδη μια μικρή επιχείρηση ταξιδιωτικών πρακτορείων στη Γερμανία υπό την επωνυμία Anex Tour, σε σημαντικό παίκτη στη γερμανική αγορά. O Öger Tours είναι ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Γερμανίας με εξειδίκευση σε πακέτα προς την Τουρκία, προσφέροντας διακοπές και στην Αίγυπτο, αλλά και σε άλλους προορισμούς της Μεσογείου. Το Bucher Reisen διέθετε προγράμματα σε προσιτές τιμές στη Μεσόγειο και σε ορισμένους προορισμούς μακρινών αποστάσεων.

Η Anex Group, με κύκλο εργασιών περίπου 2 δισ. ευρώ, έγινε από τους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορ, εξαγοράζοντας πρόσφατα τον ιστορικό τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας Intourist, μετά την πτώχευση της Thomas Cook. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1996, εκπροσωπείται σε 48 χώρες, έχει γραφεία της σε 18 χώρες και απασχολεί περίπου 6.500 άτομα.

Εν τω μεταξύ, ο Anex Tour παρουσίασε τον κατάλογο για το καλοκαίρι του 2020, που περιλαμβάνει 500 ξενοδοχεία σε 12 προορισμούς. Άλλα 700 ξενοδοχεία είναι διαθέσιμα στα συστήματα και μπορούν να διατεθούν μέσω του X-branch του διοργανωτή με το σύμβολο "XANE". Ανάμεσα στους προορισμούς είνι και η Ελλάδα, ενώ νέοι προορισμοί είναι η Βουλγαρία, η Κύπρος και η Ταϊλάνδη.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα