Πρώτη δικαστική προσφυγή ταξιδιώτη του Thomas Cook για κρατικές ευθύνες στην πτώχευση

20 Nov 2019, 11:43 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Πρώτη δικαστική προσφυγή ταξιδιώτη του Thomas Cook για κρατικές ευθύνες στην πτώχευση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η πρώτη υπόθεση προσφυγής ταξιδιώτη στη Δικαιοσύνη με αίτημα την αναγνώριση ευθυνών στο γερμανικό κράτος για την κατάρρευση του Thomas Cook, είναι γεγονός.

Η δικηγορική εταιρία Mutschke με έδρα στο Ντίσελντορφ, υπέβαλε, για λογαριασμό ταξιδιώτη του τουρ οπερέιτορ, μήνυση κατά της Γερμανίας καθώς η χώρα επιτρέπει την πτώχευση οργανωτή διακοπών σε αντίθεση με την απαίτηση της ΕΕ σε όρια ευθύνης.

Ο λόγος της προσφυγής είναι ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώθηκε η ευρωπαϊκή οδηγία για τα πακέτα ταξιδίων στο γερμανικό δίκαιο. Η τοπική νομοθεσία επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρίες την κάλυψη ευθυνών από τις πτωχεύσεις οργανωτών ταξιδίων ετησίως με το ποσό το 110 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, η απαίτηση της ΕΕ περιλαμβάνει την πλήρη προστασία για τους ταξιδιώτες με πακέτα διακοπών. 

Την ίδια ώρα, άλλα δικηγορικά γραφεία ετοιμάζονται για αντίστοιχες μηνύσεις εκπροσωπώντας ταξιδιώτες που έπεσαν θύματα της κατάρρευσης του Thomas Cook.

H εταιρία δικαιωμάτων Myright απέστειλε επιστολή στις 7 Νοεμβρίου στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ζητώντας από το κράτος να αποζημιώσει πλήρως τους ταξιδιώτες της Thomas Cook. Εάν η κ. Μέρκελ δεν ανταποκριθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, η υπόθεση θα καταλήξει στα δικαστήρια.

Η ασφαλιστική Zurich έχει ήδη δηλώσει ότι το ποσό των 110 εκατ. ευρώ δεν θα είναι αρκετό για την πλήρη αποζημίωση των ταξιδιωτών, οι οποίοι θα λάβουν ένα μέρος μόνο των χρημάτων που είχαν καταβάλλει στον Thomas Cook για διακοπές που ακυρώθηκαν λόγω της πτώχευσης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα