DER Touristik: Επανεξέταση των ασφαλιστικών αποζημιώσεων σε περίπτωση πτώχευσης

21 Oct 2019, 13:48 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

DER Touristik: Επανεξέταση των ασφαλιστικών αποζημιώσεων σε περίπτωση πτώχευσης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To μέγιστο ποσό αποζημιώσεων σε περιπτώσεις πτωχεύσεων, που φτάνει τα 110 εκατ. ευρώ ανά ανασφαλιστική εταιρία, θα πρέπει να επανεξεταστεί, δήλωσε σε συνέντευξή του στο touristik aktuell ο επικεφαλής του τμήματος Κεντρικής Ευρώπης του Γερμανού τουρ οπερέιτορ  DER Touristik, Ingo Burmester. 

Όπως τονίζει ο κ. Burmester, κατά την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου προστασίας κατά των πτωχεύσεων, δεν θα πρέπει να επανεξεταστεί μόνο το όριο του κεφαλαίου αποζημίωσης αλλά και οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν άλλοι τουρ οπερείτορ και ανεξάρτητα τουριστικά γραφεία την ίδια χρονιά, ώστε να προβλεφτεί κάλυψη για όλες τις περιπτώσεις.

Χαρακτήρισε τη μητρική DER Touristik ως τον οργανωτή ταξιδίων που έχει πιθανόν την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη στη Γερμανία. Η DER Touristik δεν είναι στο χρηματιστήριο και ανήκει στον όμιλο Rewe Group, με έσοδα 60 δισ. ευρώ ετησίως.

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ.Burmester είναι η πτώχευση του μεγάλου τουρ οπερέιτορ Thomas Cook και η αδυναμία του κεφαλαίου ύψους 110 εκατ. ευρώ να καλύψει τις αποζημιώσεις προς τους ταξιδιώτες, μέσω της ασφαλιστικής Zurich.

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα