Ανοιχτή επιστολή τουριστικών γραφείων στη Μέρκελ: Προστατέψτε ταξιδιώτες και γραφεία από τις πτωχεύσεις

15 Oct 2019, 09:15 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Ανοιχτή επιστολή τουριστικών γραφείων στη Μέρκελ: Προστατέψτε ταξιδιώτες και γραφεία από τις πτωχεύσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tην ανάγκη νομοθετικής εγγύησης των χρημάτων των ταξιδιωτών και των προμηθειών των τουριστικών γραφείων στα οργανωμένα πακέτα ταξιδίων, μετά την πτώχευση του Thomas Cook, υπογραμμίζυν οι διευθύνοντες σύμβουλοι του δικτύου τουριστικών γραφείων TSS, Manuel Molina και Andre Seibt, σε τρισέλιδη ανοικτή επιστολή τους προς την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους πολιτικούς της Γερμανίας.

Στην επστολή επισημαίνεται  ότι η πτώχευση του Thomas Cook προκαλεί υπαρξιακούς φόβους σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, ανατρέποντας και βουλιάζοντας στην ασάφεια τα δεδομένα δεκαετιών στον τουρισμό.

Η κατάσταση αυτή δείχνει, όπως επισημαίνουν, ότι η γερμανική νομοθεσία που ρυθμίζει τις πτωχεύσεις τέτοιων μεγεθών είναι ανεπαρκής, καθώς η κάλυψη για αποζημιώσεις περιορίζεται στα 110 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο όταν όλη η Ευρώπη έχει ευθυγραμμιστεί στην Οδηγία για τα οργανωμένα πακέτα. Έτσι, τονίζουν, τα χρήματα που διασφαλίζονται για τους ταξιδιώτες επαφίονται στην πολιτική βούληση.

Εξηγούν επίσης ότι την ευθύνη για τις ζημιές που προκαλούνται από λανθασμένη ή ανεπαρκή ενσωμάτωση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας στο εθνικό Δίκαιο μιας χώρας την φέρει η Πολιτεία.

Γι αυτό, υπογραμμίζουν, μετά την περίπτωση του Thomas Cook, η γερμανική κυβέρνηση οφείλει να καλύψει το κενό ευθύνης και να διασφαλίσει ότι στο μέλλον τα χρήματα των ταξιδιωτών στα πακέτα διακοπών θα είναι διασφαλισμένα.

Όσον αφορά τα τουριστικά γραφεία, τα δυο ηγετικά στελέχη της TSS αναφέρουν ότι πρέπει να λαμβάνουν τις προμήθειες άμεσα και όχι μετά από μήνες μετά την κράτηση ή τελικά να τις χάνουν λόγω πτώχευσης. Τα τουριστικά γραφεία απασχολούν πολλούς εργαζομένους, στηρίζουν οικογένειες και επιχειρήσεις, αναφέρουν στην επιστολή. Επιπλέον, η κοινωνία, η πολιτική και η οικονομία έχουν προσδοκίες από τα τουριστικά γραφεία να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς ζημιές προς το συμφέρον της προστασίας των καταναλωτών, επομένως, όπως αναφέρουν, απαιτείται πολιτική λύση.

Ο κ. Molina καλεί τους επαγγελματίες του τουρισμού να στηρίξουν την επιστολή με υπογραφές.

Διαβάστε επίσης

Κατάρρευση Thomas Cook: Nέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης- Συζητήσεις για την εξαγορά του Thomas Cook’s Nordic

Γερμανικός τουρισμός: Τουριστικοί όμιλοι ερίζουν για τους πελάτες της Thomas Cook

Γερμανία: Στην RT Reisen όλες οι μετοχές της Thomas Cook Touristik GmbH

Condor: Η ΕΕ ενέκρινε το δάνειο των 380 εκατ. ευρώ

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα