O DER Touristik αγόρασε τον t.o. της Τσεχίας Fischer

10 Oct 2019, 17:53 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

O DER Touristik αγόρασε τον t.o. της Τσεχίας Fischer

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον τσεχικό τουριστικό όμιλο Fischer εξαγόρασε ο γερμανικός τουρ οπερέιτορ DER Touristik.

Η τσεχική θυγατρική του ομίλου, Exim Holding, θα προχωρήσει στην εξαγορά της Cestovní kancelář FISCHER, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν την τιμή αγοράς.

Η συμφωνία αναμένεται να διπλασιάσει τις επιχειρήσεις του γερμανικού ομίλου στην Τσεχία και να διασφαλίσει την πρώτη θέση του στην αγορά. Exim και Fischer είναι κερδοφόρες με τζίρο 230 εκατ. ευρώ έκαστη. 

Ο DER Touristik Group θα διατηρήσει τις ομάδες μάνατζμεντ και στις 2 εταιρίες καθώς και τα επιχειρηματικά χαρτοφυλάκια υπό την στρατηγική των brand του.

Η Fischer, η οποία δραστηριοποιείται στην Τσεχία και τη Σλοβακία, λειτουργεί με τα brand, Fischer (διακοπές μαζικού τουρισμού), Nev-Dama (χειμερινές διακοπές), eTravel (διαδικτυακό portal) and Privileq (πολυτελείς διακοπές), ενώ λειτουργεί και 66 τουριστικά γραφεία. Η εταιρία ανήκε αρχικά στον Τσέχο επιχειρηματία του τουρισμού, Vaclav Fische, και πρόσφατα στην εταιρία KKCG του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Karel Komarek.

Η Exim Holding, τμήμα του ομίλου DER Touristik από το 2012, λειτουργεί με 2 κύριους τουρ οπερείτορ, τους Exim Tours (Τσεχία και Πολωνία) and Kartago Tours (Σλοβακία και Ουγγαρία) και δίνει έμφαση στα πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο αλλά και στην Καραϊβική και σε μακρινούς προορισμούς.

Είμαστε πεποισμένοι για την ανάπτυξη της ταξιδιωτικής αγοράς στην ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Τσεχία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου DER Touristik, Sören Hartman, και τόνισε ότι η αγορά της Fischer είναι μια επένδυση με μέλλον. Βάσει αυτής, είπε, η DER Touristik θα μπορέσει να αναπτύξει τα προϊόντα της σε αυτή την αγορά και να προσφέρει στους πελάτες της τις καλύτερες δυνατές πλατφόρμες.

Τον Ιούλιο του 2019, η DER Touristik εξαγόρασε τις ρουμανικές εταιρίες Nova Travel, Danubius Travel και Touring Europabus, μέσω της Exim Holding.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα